Ненад Виновић, најбољи стрелац новобечејског Јединства, прешао у Русанду: Борићемо се за сваки бод

Најбољи стрелац Фудбалског клуба Јединство Ненад Виновић, који је прошле сезоне у Међуопштинској лиги Кикинда – Житиште 31 пут затресао противничку мрежу (24 гола у првенству, четири у баражу и три у купу), напустио је Новобечејце и појачао редове Русанде из Меленаца, новог члана Војвођанске лиге Исток.
fudbal
Фото: Приватна архива

Офанзивни везиста је рођен 8. марта 1996. године у Сомбору, а одрастао је у Новом Бечеју. Поникао је у Јединству, одакле је отишао у Школу фудбала „Професор Болесников” из Новог Сада. Касније је прешао у РФК Нови Сад, а затим се вратио у Јединство, које је у то време било члан Српске лиге.

Пут га је даље водио у новосадски Пролетер, који се борио у Првој лиги, потом у БСК из Борче, Сенту, Борац из Новог Сада, Врдник, Будућност из Гложана, Војводину из Бачког Градишта, Козару и ОФК Бечеј.

Како каже у разговору за „Дневник”, претходна сезона била је изазовна за њега. Вратио се из Српске лиге са жељом да помогне матичном клубу да се пласира у виши ранг такмичења.

– Дошао сам у Јединство са великом жељом да покренем екипу и људе у клубу, како бисмо остварили зацртани циљ, а то је Подручна лига Зрењанин. Окупили смо се буквално неколико дана пред почетак првог кола и, корак по корак, дошли до краја полусезоне када смо, уз доста муке, освојили титулу јесењег шампиона – присећа се Ненад Виновић.

Током зимске паузе, Јединство је довело неколико појачања, и то домаћих играча и Ненадових другара из околних места.

– Направили смо конкурентну екипу, појачали ростер и одмах је било лакше. Играли смо добро, побеђивали, а последња утакмица у првенству одређивала је ко ће се пласирати у виши ранг директним путем и освојити титулу. Преузео сам одговорност и промашио пенал. Али, хвала Богу, вратио сам све то у баражу где сам са три поготка у првој утакмици донео велику предност екипи. Касније је све било лакше. И на крају је остварен циљ, што је и најбитније – наводи Виновић.

Одлуку да после свега напусти редове Јединства образлаже тиме да се клуб са Тисе није консолидовао и да је изостала већа подршка појединих људи, коју је очекивао.

– Имао сам неколико понуда, а позив Русанде, на челу са председником Иваном Мојсином, прихватио сам са великим задовољством. Сматрам да клуб расте, на здравим је ногама, и уз одличног тренера Владимира Попова ни резултати неће изостати – наглашава наш саговорник.

Он додаје да су његова очекивања увек највећа.

– Нови смо у лиги која ће бити непредвидива. У њој је доста добрих екипа и играча. Тренер форсира нападачки стил, што ми се свиђа и прија као играчу. Меленци су фудбалско место са доста добрих играча, људи у селу воле фудбал и сматрам да уз њихову подршку ни резултати неће изостати. У сваком случају, борићемо се за сваки бод – поручује голгетер Ненад Виновић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести