ПАРТИЗАН САВЛАДАО НОВИ ПАЗАР: Новопазарци у ПЛЕЈ-АУТУ

Трећом узастопном победом, 2:0 против Новог Пазара, Партизан је учврстио другу позицију на табели, али и уверење да се тим стабилизовао и да чека нову шансу да нападне позицију број један у доигравању.
s
Фото: ФК Партизан

С друге стране, четвртим узастопним поразом Новопазарци су дефинитивно испали из конкуренције за плеј-оф у горњем дому доигравања.

У првом полувремену Партизан је на основу поседа лопте (чак 80 посто) одавао супериорнијег такмаца. Међутим, упркос утиску Новопазарци, предвођени Сумом, Љајићем и Шћеповићем, контрама су конкретно претили голману Јовановићу. У шпицу црно-белог напада најконкретнији је био Северина. У трећем минуту асистирао је Антићу чији је шут блокирао Фајед, али је пола сата касније шутем са ивице казненог простора успешно завршио шетњу саиграча ивицом петерца, својим петим голом у првенству, у доњи десни угао Мирковићевог гола.

У међувремену најбољу прилику у првих 45 минуту пропустио је Шћеповић у 12. минуту, после прецизно изведене акције, са Љајићем и Сумом у главним улогама. У ситуацији један на један, голман Партизана Јовановић је фантастичним рефлексом спасао своју мрежу.

Идеалну прилику за дуплирање вођства домаћег тима није реализовао Северина почетком другог полувремена. Акцију је започео Баждар, наставио Захид, али је Стојковић успео да искористи тренутну неодлучност стрелца водећег гола и избаци лопту у корнер. У 56. минуту Кастиљо је начинио најлепши потез на утакмици: са 15 метара удаљености, мало искоса са леве стране пласирао је лопту на другу стативу и уз асистенцију пречке савладао Мирковића за 2:0.

И у другом делу противнапади су били оружје којим су гости, са петорицом нових свежих играча у саставу средином полувремена,  покушавали да парирају Партизановој надмоћности у пољу. Тако је у 68. минуту Караклајић, који је заменио Адешину, погодио пречку са дистанце, да би Опара у финишу меча из повољне позиције шутирао покрај стативе.

Партизан – Нови Пазар 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 6.500, судија Лазар Лукић (Београд), стрелци: Северина у 35. Кастиљо у 56. минуту, жути картони:Баждар, Јанковић (Партизан), Фајед, Флоро, Јин-Хо (Нови Пазар).

ПАРТИЗАН: Јовановић 6,5, Стојковић 6, Ковачевић 6, Марковић 6,5, Антић 6, Кануте 6 (Овусу), Катиљо 6,5, Северина6 (Јанковић), Захид 6 (Шћекић), Гох6 (Калулу), Баждар6 (Николић).

НОВИ ПАЗАР: Мирковић 5,5, Бојат 6, Аземовић 6, Фајед 6, Флоро 5,5, Јин-Хо 6, Момчиловић5,5 (Исламовић), Адешина5,5 (Караклајић), Сума6 (Петковић), Љајић 5,5 (Срећковић), Шћеповић5,5 (Опара).   

Л. Бакмаз

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести