Потиска лига: Браћа Дабевски зачинила меч

Победа екипа из Српског Крстура против повратника у лигу, имењака из Мартоноша, није се доводила у питање.
Екипа Јединства из Српског Крстура
Фото: Екипа Јединства из Српског Крстура

Јединство (СК) - Јединство (М)  6:0 (3:0)

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства. гледалаца 80. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Р. Дабевски у 2. и 17, Ранков у 18, Т. Дабевски у 57. и 86, и Божанин у 66.минуту.

ЈЕДИНСТВО (СК): Панић, Брзак, В. Коблехер, Т. Дабевски, П. Калмар (Огњеновић), Ранков (Божанин), Угри (Илијин), Мајер (К. Коблехер), Р. Дабевски (Јованов), Зивлак, Сарапа. 

ЈЕДИНСТВО (М): Макра, Бајус, Зарић, Нађ, Јухас (Марић), Ајтаи, Димовић (Садуши), Лакатош, Коломпар (Перњес), Прекпалај, Раду.

Зачинили су је са по два гола браћа Роберт и Томислав Дабевски. Већ у 2.минуту Роберт Дабевски је затресао мрежу гостију и 15 минута касније удвостручио предност, а минут касније реализаторске способности потврдио је искусни Владимир Ранков. У другом полувремену разиграо се Тома Дабевски, а допринос победи једним поготком дао је и Петар Божанин.    

 

Потисје - Чока  4:0 (2:0)

КАЊИЖА: Игралиште Потисја. гледлааца 50. Судија: Н. Јанковић (Мол). Стрелци: Велез у 14. и 26, О. Нађ у 59. и Буза у 78.минуту. Жути картон: Хорват (Потисје).

ПОТИСЈЕ: О. Домонкош, Баги, Г. Домонкош (О. Нађ), Хорват (К. Нађ), Велез, Добо, Буза, Чањига (Леваи), Балго, Салма (Ившић), Тандари (Гаврић).

ЧОКА: Милитаров, Боројевић, Ган, Костић, Ружа, Шаш, Попов, Антанасовић.

Кањижани су имали лак задатак против некомплетне екипе Чоке која је дошла са свега осам играча, па су играли смањеним темпом. Играло се углавном пред голом Чокана. 

 

Шампион - Тромеђа  8:1 (3:0)

ОРОМ: Игралиште у Орому, гледалаца 30. Судија: Торњански (Нови Кнежевац). Стрелци: Дробњак у 6. и 58, Јо у 27, К. Мисини у 29, Биро у 55, Пеић Гавран у 64. и 72. и Ш. Мисини у 67. за Шампион, а Л. Домонкош у 74.минуту за Тромеђу.

ШАМПИОН: Видаковић, Ковач, Ш. Мисини, Товиловић (Малагурски), Саша Стојичић, Лобозар (Пеић Гавран), К. Мисини, Дробњак, Јо (Јурић), Слободан Стојичић (Шили), Биро.

ТРОМЕЂА: Бицок, Пап, Хорват, Хаталак, Бенедек, Михок Куцора, Дашић, Л. Домонкош, Нађ, Лакатош, Хађмаш.

Спремнија и комплетнија екипа домаћина остварила је убедљиву победу против гостију из Мајдана. Мрежу Акоша Бицока начео је у 6.минуту Борис Дробњак, а серију су средином првог дела наставили Мартин Јо и Ксавит Мисини. У дургом делу било је само питање колико ће мрежа Тромеђе бити напуњена. 

 

Тиса - Хоргош 1:1 (0:0)

ПАДЕЈ: Игралиште Тисе, гледалаца 40. Судија: К. Ковач (Мокрин). Стрелци: Потлока у 57. за Тису, а Хусак у 92..минуту за Хоргош. Жути картон: Сабо (Хоргош).

ТИСА: Радић, Буш (Колђан), Јакшић, Шили, Ђукић (Раданов), В. Апро, Липтаи (Мојсин), Кочиш, Јарић (Зомбори), Фодор (Малетин), Потлока.

ХОРГОШ: Бенде, Фехер (Холо), Сабо, Ружа, Бохата, Тертели, Косо (Хокса), Крчмар (Берец), Пуљаи (Какаш), Хусак, Коломпар.

Надигравање Падејаца и Хоргошана је као и увек било неизвесно. Тиса је повела голом Адриана Потлоке у 57.минуту, а пред сам крај утакмици у надокнади времена из слободног уарца изједначење је донео Јожеф Хусак. 

 

Славија - Граничар 0:0

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Игралиште Славије, гледалаца 50. Судија: И. Малетин (Кикинда). Жути картони: С. Малуцков, Марки (Славија), Уверић и Саша Иванов (Граничар).

СЛАВИЈА: Раду, Ремете, Мичевић, Божин, Трбовић, Мађар, Пантелин (Марки), Н. Малуцков, С. Малуцков, Славковић, Јовичин.

ГРАНИЧАР: Тодоровић, Цвејић (Зрим), Уверић, Дражић, Савић, Перишић, Сарапа (Слађан Иванов), Поповић, Беланчић, Миклуц, Саша Иванов.

Ђалинци су се добро супротставили тиму Славије, који је знатно слабија у односу на прошлу сезону. Шанси је било на обе стране, при чему су у другом длеу више иницијативе и прилика имали домаћини, али је мрежу Граничара успео да одбрани голман Дуле Тодоровић.

Припремио: М. Митровић

Резултати:

ОРОМ: Шампион - Тромеђа (Мајдан) 8:1, КАЊИЖА: Потисје - Чока  4:0, ПАДЕЈ: Тиса - Хоргош  1:1, САНАД: Јадран - Хајдук (Подлокањ) 3:3, СРПСКИ КРСТУР: Јединство - Јединство (М) 6:0, БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Славија - Граничар (Ђала) 0:0.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести