Судар шампиона у Скопљу: Реал освојио и Суперкуп

Фудбалери Реал Мадрида освојили су Супекуп након што су вечерас у Скопљу, на стадиону Филип други, савладали Манчестер јунајтед резултатом 2:1.
real
Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI

Голове за Мадриђане постигли су Каземиро у 24. и Иско у 52. минуту.

 Гол за Манчестер је у 62. минуту дао Лукаку након што је после ударца Матића Навас одбио лопту.

Мадриђани су актуелни клупски прваци Старог континента, у Кардифу су у финалу победили Јувентус са 4:1, док је Манчестер јунајтед у финалу Лиге Европе био бољи од Ајакса (2:0).   

Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI

Ово је први званични меч два великана у новој сезони (досадашњи скор: 4, 4, 2), а у припремном периоду нешто бољи су били „црвени ђаволи“, који су на америчкој турнеји одиграли чак седам утакмица. И Реал се за нову сезону припремао преко “баре”.

Последњи меч су одиграли против репрезентације МЛС лиге и победили после извођења пенала.  И једни и други  у досадашњим припремним утакмицама играли у шареним саставима, међутим, вечерас ће и Зидан и Мурињо убацити у ватру све расположиве снаге, с тим што Јунајтед има проблема са повредама играча.

Билo је готово сигурно да вечерас у тиму Реала неће бити најбељег играча света Кристијана Роналда, који се тек пре неколико дана прикључио тренинзима и  тренутно ради по посебном програму, али после разговора са председником клуба Перезом Зинедин Зидан  га је увирстио у списак путника за Скопље.

Фото: EPA/VASSIL DONEV

С друге стране, Жозе Мурињо није извесо најјачи састав.  Ерик Бејли  паузира због црвеног картона зарађеним још у мечевима Лиге Европе, највероватније је да у тиму неће бити  Фил Џонс, Џеси Лингард, Ешли Јанг и још неки играчи, али су у конкуренцији Немања Матић и Ромел Лукаку.

„Ово је за нас изузузетнио важан сусрет“, каже менаyер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо.

Фото: Žoze Murinjo, foto: FoNet/AP

„Било би сјајно да освојимо трофеј и да  у Премијер лигу уђемо са пуно самопоуздања. Иако сам освојио трофеје са Портом и Интером у Лиги шампиона, никада нисам водио тим у Суперкупу, јер сам у међувремену мењао клуб.“  

Реалу је ово чак шесто учешће у Суперкупу (3 победе, 2 пораза), а Јунајтед је до сада одиграо три  меча и само једном славио. Ваља подсетити да је пре неколико година Муирињо био тренер Зидану.

Фото: Zinedin Zidan, foto: FoNet/AP

„Изузетно ценим оно што Мурињо ради, један је од најбољих тренера на свету. Без обзира што сезона још није почела, уверен сам да ћемо одиграти сјајан меч“, најавио је Зидан.

Утакмица између Реала и Манчестер јунајтеда почела је у 20.45 сати,а суди Италијан Ђанлука Роки.  

Г. К.       

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести