Србија игра пријатељски дуел са репрезентацијом Француске до 20 година

Пажња српске фудбалске јавности биће током првенствене паузе усредсређена на обавезе које у Лиги нација има сениорски тим, као и на последња два кола квалификација за ЕП која следе младој репрезентацији.
Nemanja tekijaski i Nikola Sreckovic
Фото: Текијашки и Срећковић играће за репрезентацију Србије, фото: Ј. Грлић

Међутим, упоредо с њима, пријатељску утакмицу, у Центру ФСС у Старој Пазови, одиграће и комбинована млађа селекција (играчи рођени између 1995. и 2000. године), која је прихватила понуду ФС Француске да одмери снаге са У-20 селекцијом земље светских првака.

Селектору ове селекције  Милану Обрадовићу (асистент Младену Крстајићу) у раду ће му помагати Иван Јевић, Милан Куљић и Игор Балетић. За ову акцију позвано је 20 фудбалера, углавном из домаћих клубова, а међу њима се налазе и тројица фудбалера Војводине. Обавезу да се јаве на прозивку, у суботу, 13. октобра, имаће и Новосађани Никола Срећковић, Огњен Ђуричин и Аранђел Стојковић.

На списку Милана Обрадовића налазе се - голмани: Никола Васиљевић (Радник, Сурдулица) и Душан Марковић (Рад). Одбрана: Милош Спасић (Адмира Вакер), Бојан Ковачевић (Вождовац), Захарија Ламбулић (Пролетер НС), Ненад Цветковић (Земун), Александар Вукотић (Васланд-Беверен), Немања Текијашки (Спартак ЖК), Аранђел Стојковић (Војводина) и Дејан Ђурић (Бродарац). Средина терена: Његош Петровић (Рад), Немања Главчић (Спартак ЖК), Никола Ескић (Напредак) и Марко Пантић (ОФК Бачка). Напад: Борко Дугоњић и Филип Ступаревић (Вождовац), Виктор Лукић (Бродарац), Никола Срећковић и Огњен Ђуричин (Војводина) и Марко Мркић (Раднички Ниш).

Утакмица између Србије и Француске игра се у понедељак, 15. октобра, у Центру ФСС у Старој Пазови, а почетак је заказан за 15 часова.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести