СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Тешка победа црно-белих у Крушевцу

Фудбалери Партизана на репрезентативну паузу иду победом, пошто су у Крушевцу савладали Напредак. У нервозној, не баш квалитетној утакмици пресудио је гол Рикарда, из једанаестерца, у 12. минуту.
superliga
Фото: Printscreen

Партизан је боље почео утакмицу и у 8. минуту стигао до једанаестерца. Рикардо је фаулиран у гол шанси и судија Минаковић био је неумољив. Нападач Партизана са беле тачке био је непрецизан, односно Васиљевић је одбранио, али се огласио ВАР јер је голман Крушевљана обема ногама био испред гол линије и једанаестерац је поновљен. Овога пута Рикардо је био прецизан и довео је црно-беле у вођство.

После није било тешко Београђанима да држе иницијативу, са играчем више стрпљиво су комбиновали и тражили рупе у поставци противника. Било је и неких полушанси, али ништа озбиљније. Умео је и Напредак понекад да запрети, јасно стављајући до знања да се не предаје. Чак су домаћи имали и озбиљан покушај, преко Рашковића, који је Стевановић зауставио.

Крушевљани су преузели и инцијативу што се сигурно није свидело тренеру црно-белих Александру Станојевићу. Полувреме је ипак могло бити завршено новим голом Партизана, али је шут Урошевића зауставио Васиљевић.

У наставку, Марковић је имао сјајан соло продор, шутирао је, а голман Напретка је одбранио. Ипак, Партизан није играо добро, Напредак је био бољи. Услед тога и један принудни фаул Урошевића, због којег је бек црно-белих добио други жути, односно црвени картон, и морао да изађе из игре.

Број фудбалера на терену је био поравнат и тек се очекивала велика борба два ривала. У 67. минуту Напредак је могао до изједначења, али се Бачанин спетљао у гол прилици и све је пропало. На другој страни у шанси је Терзић, али не стиже до лопте. Партизан је играо високи пресинг, не дајући Крушевљанима да организују акцију. Успели су црно-бели да сачувају вођство.

И. Лазаревић    

 

НапредакПартизан 0:1 (0:1)

 

КРУШЕВАЦ: стадион ,,Младост“, гледалаца: 5.000. Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелац: Рикардо (из пенала) у 12. минуту. Жути картони: Јовановић, Томић, Марјановић (Напредак) а Пантић, Урошевић, Рикардо, Здјелар (Партизан). Црвени картони: Ћуковић (Напредак) а Урошевић (Партизан).

НАПРЕДАК: Васиљевић 6, С. Јовановић 6, Маринковић 6,5, Мршић 6, Ђуковић 6, Томић 6,5, Рашковић 6,5, Ђ. Јовановић 6 (Стевановић), Марјановић 6,5, Спремо, Бачанин 6 (Ђуричковић).

ПАРТИЗАН: Стевановић 6, Миљковић 6, Вујачић 6, Милетић 6, Урошевић 6,5, Зђелар 6,5, Шћекић 6,5, Марковић 7 (Обрадовић), Пантић 6 (Натхо 6), Јовић 6,5 (Терзић), Рикардо 7.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести