ТРЕЋОМ УЗАСТОПНОМ ПОБЕДОМ ВОЈВОДИНА ОСВЕЖИЛА ЕВРОПСКЕ ПЛАНОВЕ Тријумф стрпљења и поверења у тим

Одавно на „Карађорђу“ није виђен тако срдачан поздрав фудбалера Војводине са навијачима на северној трибини, као што је то био случај по завршетку утакмице са Новим Пазаром (1:0).
а
Фото: ФК Војводина

Одлична игра, стрпљиво и систематски разрађивана, тријумфално је завршена у самом финишу утакмице, голом који је после школске акције и размене лопте са Кембелом, постигао најбољи играч сусрета Његош Петровић. Стрпљење и поверење у рад колектива, на чему је у старту инсистирао тренер Божидар Бандовић, награђени су учинком, који заслужује веру у снагу и квалитет генерације.

– Честитам момцима на трећој узастопној победи након три и по године, што је веома значајно за нас – задовољно је 11. првенствену победу, трећу у низу, прокоментарисао Бандовић. - Нисмо одустајали! Упркос пропуштеним приликама, наставили смо да играмо дисциплиновано, тактички добро и још агресивније. Ово јесте врло значајна победа, срећни смо, али ништа још није готово, имамо још много важних утакмица. Намеравамо да наставимо у истом стилу, да нападамо, да стварамо шансе, јер то се од Војводине и очекује. Хвала нашим навијачима на сјајном амбијенту и великој подршци.

Фото: ФК Војводина


Радуловић изостао због повреде

У протоколу утакмице није било Андрије Радуловића, једног од најзапаженијих играча у минулим сусретима.

– Радуловић је повређен на треенингу, пробао је на дан утакмице, али није могао – објаснио је Бандовић. - Ми смо спремни на то. Ниједна екипа не може да зависи од једног играча. Измене су одрадиле одличан посао, што је веома важно за игру и стабилност клуба.


Фото: ФК Војводина

Баш као и у претходним утакмицама Војводина је нанизала велики број шанси. Упркос статистици, која је све време сведочила о апсолутној надмоћи, неизвесност резултатског расплета трајала је до 85. минута. Утолико је победа слађа, рећи че једни, други ће се пожалити на пропадање сопствених живаца у исчекивању жељеног резултата, али ће најбројнији, задовољни постигнуитим, једним погледом на табелу указати на само један корак до четвртог места и правца ка Европи.

Фото: ФК Војводина

– Више пута сам говорио да ако имаш посед, а не правиш шансе, тада си у проблему – рекао је Вошин тренер. - Међутим, то код нас није случај. Ми смо у претходној утакмици дали шест голова, призната су нам три. То је доказ да играмо добро и да стварамо шансе. Голови ће доћи, само је потребно да наставимо овако. Пролетњи почетак резултатски није испратио резултате одличног рада момака на тренинзима. Али, није важно како смо почели, већ како ћемо сезону да завршимо.

Фото: ФК Војводина

Трећом узастопном победом Војводина се коначно издигла изнад 50-постотног учинка у досадашљем току првенства (40 бодова, од могућих 78). После двонедељне паузе реално је очекивање да на гостовању у Сурдулици изравна и негативну гол-разлику (38:39).

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести