У НЕДЕЉУ НА „КАРАЂОРЂУ“ ПОКРАЈИНСКИ ДЕРБИ ВОЈВОДИНА – СПАРТАК: Утакмица препуна императива

Без обзира на то што је ТСЦ минулих година преузео улогу најуспешнијег фудбалског колектива у Покрајини, сусрети Војводине и Спартака остали су у фокусу интересовања навијача двају клубова, без обзира на њихов положај на табели.
1
Фото: Дуел Тодороског и Бјековића на летошњој утакмици у Суботици, фото: ФК Спартак Ждрепчева крв

Традиција и ривалство, установљено још у прошлом веку, у међувремену неговано до статуса дербија двеју екипа, достигло је ниво императива који одређује место у хијерархији не само војвођанског већ и републичког нивоа.

Сутрашњи меч специфичан је по томе да ће и Војводина и Спартак у међусобном одмеравању снага потражити могућу дефиницију узрока резултатски неуспешног пролећног старта (по један бод, од могућих шест). Уз то, домаћи тим ће, стицајем околности, баш у тој утакмици да дефинише димензије европског пута, јер све осим победе удаљило би Новосађане од могућности да учествују у европским клалификацијама на основу пласмана на суперлигашкој табели. С друге стране, гости ће у дербију да потраже могућност да позитивним резултатом створе основ плановима да заиграју у горњем дому и тако отворе пут ка доигравању у плеј-офу трећег првенственог дела такмичења.

Обе стране рачунају са могућностима повољног резултата у своју корист, што су на конференцијама за новинаре најавили тренер Војводине Божидар Бандовић и Лалатовићев помоћник у Спартаку Милан Вјештица. Не без основа, јер су резултати минулих међусобних утакмица врло често били у раскораку са прогнозама, без обзира да ли су игране на „Карађорђу“ у Новом Саду, или на Градском стадиону у Суботици. Степен непредвидивости исхода данашњег дербија још је израженији статистиком која сведочи да је Војводина знатно боље резултате у актуелној сезони постизала код куће, док су Суботичани били убедљивији на гостујућим теренима.

Сасвим је довољно спортских разлога, дакле, за присуство на трибинама „Карађорђа“ сутра од 18, 30 часова. Разлог више одређен је хуманитарним предзнаком. Вошина управа одлучила је да приход са утакмице усмери на адресу деветочлане породице Крстић, која је остала без крова над главом, када је пожар прогутао њихову кућу у Темерину. Улазнице по популарним ценама од 300 динара за запад, а 200 за источну трибину, биће данас од 16 часова у продаји на благајни стадиона.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести