ВИШЕ ОД 50 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НОВУ ПОДЛОГУ На лето обнова терена РФК „Нови Сад”

Терен фудбалског клуба „Нови Сад“, у Руменачкој улици, на лето би требало да буде реконструисан, што подразумева постављање подлоге од вештачке траве, као и уградњу дренажног система.
a
Фото: Dnevnik.rs

Процењена вредност јавне набавке, коју је расписала Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, је нешто више од 50 милиона динара, без ПДВ-а (50.077.643). Понуде на тендер подносе се до 11. априла, с тим да ће радови трајати 130 дана, од увођења одабраних извођача у посао.

У опису постојећег стања пројектанти фирме „ГР Спорт“ из Сремске Митровице, који су израдили техничку документацију за реконструкцију,  подсећају да се на парцели површине 13.797 метара квадратних налази фудбалски терен (димензија 115 х85) , са природном травом и припадајући околни терен.

У склопу стадиона је нова спратна бетонска трибина на западној страни до Руменачке улице, те деградирана бетонска трибина на источној страни, до пруге. Стадион садржи и клупске зграде са спортским просторијама, помоћни велики терен са природном травом, те мањи помоћни терен са вештачком травом. Терен садржи и систем за заливање али не поседује осветљење. На западној страни се налазе несавремене кућице за делегате и резервне играче - наведено је у опису постојећег стања“.

Како се може приметити предвиђена подлога од вештачке траве (димензија 106 х 65 метара), са еластичним слојем за услове игре током целе године.

Имајући у виду све рокове, укључујући и период за увођење извођача у посао обнова терена ФК „Нови Сад“, могла би да почне у јуну.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести