ВОЈВОДИНА У ДЕРБИЈУ КОЛА НИЈЕ РАЗОЧАРАЛА али Звезда 11. пут заредом носи пун плен са "Карађорђа"

Шампион је 11. узастопном победом на Карађорђу, у прелепом фудбалском амбијету, одржао корак с Партизаном у првенственој трци.
д
Фото: ФК Војводина

С друге стране, Војводинини играчи нису разочарали.

Очигледан напредак у игри, међутим, био је довољан тек за утисак о извесности тог напретка у лимитираним условима које је судија Илић наметао, не дозвољавајући домаћим играчима да буду то што заиста јесу. Звезда је повела после два и по минута игре голом који постигао Букари. На време га је уочио Ђига и упослио прецизним пасом поред Гиорбелидзеа, који је заостао и тако стрелцу омогућио да са десне стране савлада Царевића шутем под пречку, у ближи угао његовог гола. Десетак минута касније статива је била Царевићев савезник после шута Хванга са ивице шеснаестерца, а низ узбуђења у првих петнаестак минута дербија употпунила је прецизно изведена акција домаћег тима, велемајсторски пас Црномарковића и реализација Милосављевића, који је одлична издања у минулим утакмицама крунисао изједаначењем у 13. минуту. Гостујући посед лопте и брзина реаговања њихових играча резлтирала је у 27. минуту.

Опет је стрелац био Букари и опет је Гиорбелидзе био изван догађаја пред Царевићевим голом, док је Ндиаје у казненом простору тражио и пронашао двоструког Звездиног стрелца.

Новосађани су храбрије започели друго полувреме о чему сведочи повољна прилика Кембела чији је шут Глазер зауставио ногом. Гости су узвратили ударцима из даљине, Иванића покрај гола и Канге чији је шут Царевић парадом амортизовао. Ватрени почетак наставка, међутим, угашен је честим изменама и превијањима Звездиних играча после сваког дуела, тако да су до краја утакмице изостали моменти вредни белешки и издвајања по било ком основу.

Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:2)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 7.000, судија Милан Илић (Ћуприја), стрелци: Милосављевић у 13. за Војводину, Букари у 3. и у 27. минуту за Црвену звезду, жути картони: Црномарковић, Лазаревић, Милосављевић, тренер Поповић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6,5, Црномарковић 6,5, Гиорбелидзе 5,5, Милосављевић 7, Зукић 6,5, Радуловић 5,5 (Ивановић), Матеус - (Кембел 5,5), Малбашић 6 (Николић), Вукановић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 6, Недељковић 6,5, Ђига 6, Драговић 6,5, Николић 6, Канга 5,5 (Лучић), Букари 7,5 (Спајић), Стаменић 6 (Мијаиловић), Хванг 5,5 , Иванић 6,5, Ндиаје 6 (Мијатовић).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести