АБА ЛИГА: Црвена звезда рутински до нове убедљиве победе против ФМП-а

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП из Железника 87:54 у утакмици 17. кола АБА лиге.
s
Фото: Branko Lazić, foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Звезда држи лидерску позицију са скором 15-2, док је ФМП на 12. месту са учинком 5-12.

Црвено-бели су уписали 38. узастопну победу против ФМП-а, а предводили су их Јаго дос Сантос и Бранко Лазић са по 17 поена, с тим да је Бразилац имао и чак 14 асистенција. Џавонте Смарт убацио је 13, а Лука Митровић 12 поена. Код ФМП-а Бојан Суботић постигао је 14, а Кајл Фостер 10 поена.

Звезда ни на овом мечу, баш као ни против Басконије у четвртак, није могла да рачуна на свој бековски тројац. Утакмицу су због повреда пропустили Милош Теодосић, Немања Недовић и Никола Топић. Од самог старта била је евидентна разлика у квалитету два тима, а домаћин је до прве двоцифрене предности (15:4) дошао већ у шестом минуту. Пришао је ФМП пред полувреме на шест поена заостатка, али је у другом полувремена вицешампион АБА лиге поново успоставио потпуну доминацију. У последњем периоду игра гостију се потпуно распала, нарочито у последњој четвртини, а предност тима Јаниса Сферопулоса нарасла је на више од 30 поена.

Пре утакмице уприличен је минут ћутања у част покојног великана српске кошарке – Дејана Милојевића. Улаз на утакмицу у „Штарк арени“ био је бесплатан за сву децу до седам година (уз пратњу родитеља), као и основце, средњошколсце и студенте.

Звезди следи дуел против Албе у Берлину у Евролиги, а наредне недеље на програму је вечити дерби против Партизана у АБА лиги.

Сферопулос: Да наставимо са оваквом одбраном, офанзивно немамо много проблема

- Били смо концентрисани и фокусирани, озбиљни од почетка. Задовољан сам како смо реаговали, добро смо одиграли у одбрани - рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос после победе против ФМП-а (87:54) у АБА лиги.

- Без обзира на противника, морате да будете концентрисани и фокусирани. Можете у супротном да имате проблеме у АБА лиги, али и Евролиги. Треба да наставимо са оваквом одбраном, али и офанзивно, где немамо много проблема - рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Он је прокоментарисао и ситуацију са повредама Немање Недовића, Николе Топића и Милоша Теодосића.

- Не знам, идемо од дана до дана. Ван строја су, не знам шта да вам кажем. Осећају се боље, али није довољно да би играли - истакао је Сферопулос.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1192
Најновије вести