КАД КАПИТЕН ЗАСИЈА Воша на крилима Љубичића до другог места у АБА 2 пред плеј-оф

Блиставом игром капитена, кошаркаши Војводине савладали Златибор и дошли до другог места у АБА 2 лиги.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Без обзира на то што је Златибор ушао у овај сусрет боље припремљен у односу на прошли, зонски бранећи ниски пост Ашћерића, али и Вучетића, црвено-беле то није омело, већ су окршај отворили са 4:0. И поред тога, утисак је да су могли боље да наплате период добре игре у дефанзиви, па је тим Страјина Недовића изједначио убрзо. Није се ту зауставио Златибор. 

Користио је промашаје Новосађана, који су се ређали, па је актуелни шампион Кошаркашке лиге Србије и преокренуо у завршници првог квартала. Потом је Златибор и преузео контролу над сусретом, скоро у потпуности и повео шест разлике.

Није се дуго чекало да Војводина узврати ударац. Капитен Љубичић је ухватио ритам, надовезао се и Бањац и Војводина је серијом 12:2 преокренула. Захваљујући томе, друго полувреме чекала је са плус два.

Након нешто слабијег периода почетком трећег квартала, нова серија Новосађана овај пут потпуно је пореметила Златибор. Сада је она износила 16:2, па је црвено-бели састав повео двоцифреном разликом. Међутим, није могло без драме. Златибор је смањио на само минус три, да би одговорност преузео Љубичић.

Чак 15 поена убацио је Вошин капитен у четвртој четвртини, од чега и кључну тројку, чим је запечатио судбину ривала, а свом тиму донео друго место пред плеј-оф АБА 2 лиге. 

В. М. Петровић

Златибор - Војводина 75:83 (20:16, 20:26, 17:22, 18:19)

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Хала "Пецара", гледалаца: 300, судије: Хаџић, Јавор, Милојевић.

ЗЛАТИБОР: Захирагић 5, Милошевић, Глишић 12, Лјутич, Ђукановић 21, Матовић, Смиљанић 5 (10ск), Шпан, Ковачевић 12, Ребец 11, Чорбић 5, Стојичић 4.

ВОЈВОДИНА: Канингем 5, Бањац 14, Недељков, Љубичић 22 (4/4 тројке), Ракићевић 7, Заграђанин, Бумбић 8, Савић 6, Николић 3, Ашћерић 7, Џонсон 7, Вучетић 4.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести