ПАРТИЗАН БОЉИ ОД "СТУДЕНАТА" Копривица делио лекције

Кошаркаши Партизана победили Студентски центар са 84:78 у 24. колу АБА лиге.
SC Derby (Filip Filipović)
Фото: SC Derby (Filip Filipović)

Сада већ традиционално, “студенти” су изузетно незгодан ривал црно-белима, којима у овом случају, поред Зека Ледеја, није могао да помогне ни Алекса Аврамовић. Све то не може да умањи врхунску нападачку представу, коју је домаћин пружио у уводној деоници, на крају које је стекао плус шест и најавио да би Партизан могао да има још једно веома захтевно гостовање у “Морачи”.

Није течно деловала игра црно-белих, са офанзивне стране, али ни одбрамбено, па је на том делу паркета Обри Докинс радио шта је хтео. Када му се прикључио Лука Богавац тројком, састав Дејана Јакаре повео је са максималних плус девет почетком другог дела игре. Морао је тада Партизан да заигра озбиљније, што се и десило, тако да је до краја прво полувремена поравнао. Нешто задовољнији на велики одмор ипак су отишли “студенти”, пошто је Докинс био прецизан готово уз звук сирене – 41:38.

Права симултанка Балше Копривице виђена је у трећем делу игре. Није се дао Студентски центар, одбијао је налете ривала, али је Копривичин допринос био пресудан да Партизан преузме вођство. Доминирао је у скоку, поентирао и асистирао и пред последњих 10 минута већ имао 16 поена. Тако је помогао црно-белима да у повољнијој позицији чекају најбитнији период.

Јакарина екипе пружала је велики отпор и у четвртој четвртини, али се чини да је офанзивни скок држао "парни ваљак" корак испред домаћина, због чега је и био ближи победи пет минута пре краја. Нису користили Подгоричани ни прилику да смање разлику преко слободних бацања, после чега је било касно да се врате. Копривица је поново одиграо неколико добрих напада и ставио тачку на дуел.

Најефикаснији код победника био је Копривица са 20 поена, док је домаће предводио Докинс са 21.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести