Пешић: Надам се да ће Јокић и Мицић играти на Олимпијским играма

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да се нада да ће Никола Јокић и Василије Мицић играти на Олимпијским играма у Паризу.
с
Фото: ТАНЈУГ/АП/Abbie Parr

Кошаркаши Србије играће у групи Ц на Олимпијским играма у Паризу, са селекцијама Сједињених Америчких Држава и Јужног Судана, као и са победником квалификационог турнира у Порторику, одлучено је жребом у Мијесу.

На квалификационом турниру у Порторику играће Мексико, Обала Слоноваче, Литванија, Италија, Порторико и Бахреин. Кошаркашки турнир на Олимпијским играма на програму је од 27. јула до 11. августа.

– За нас није лоше да играмо прву утакмицу против Сједињених Америчких Држава, а друго, ако се пласирамо у четвртфинале, које је увек једна од најважнијих утакмица на било ком великом турниру, Светском првенству, Евробаскету или Олимпијским играма, не бисмо се суочили са њима у четвртфиналу – истакао је Пешић за сајт Светске кошаркашке федерације (ФИБА).

Додаје да су и други тимови у групи "опасни".

– Веома су добри, са потенцијалом да добију Порторико, Италију или Литванију, тимове са којима смо се сусрели на ФИБА Светском првенству у кошарци 2023. Јужни Судан је био одличан тим на Светском првенству у Манили, игра модерну кошарку, веома агресивну, са транзиционим нападом, и то је само још једна потврда да ćе свака утакмица на овом турниру бити тешка – изјавио је Пешић и истакао да се нада да ће Никола Јокић и Василије Мицић моћи да помогну националној селекцији у Паризу.

– Ако желите да дођете до медаља, морате победити у свим утакмицама до полуфинала, већина играча, као и две трећине нашег тима су из исте генерације, рођени 1994. и 1995. године. Надамо се да ће играти још два играча из ове генерације, јер су то Никола Јокић и Василије Мицић. Сезоне су им изузетно дуге, да видимо да ли ће је завршити без повреда и проблема. Има и других играча, али говорим о Јокићу и Мицићу јер су они били део те исте генерације и велика је предност ако имате играче који су дуго играли заједно – закључио је Пешић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести