РЕАКЦИЈА ВОЈВОДИНЕ ПОСЛЕ ТАМИША Не треба успорити ни поред пораза

Згуснут и веома напоран распоред дошао је на наплату. Кошаркаши Војводине поклекли су на захтевном гостовању, пошто су поражени од Тамиша у Панчеву са 71:68. Имали су Новосађани заостатак од почетка до краја и потом нису успели да преокрену, упркос томе што је Марко Љубичић имао шут за продужетак, истина из врло тешке позиције. Био је то трећи пораз црвено-белих у 12 такмичарских окршаја од почетка сезоне, други у КЛС, па сада тим Милоша Исаков-Ковачевића има скор од 4-2 и победу мање од водећег дуа – Златибора и Радничког.
ABA liga (Dragana Stjepanović)
Фото: ABA liga (Dragana Stjepanović)

Стратег Војводине био је свестан да његова екипа није одиграла у складу са високим квалитетом који поседује.

– Иза нас је меч у којем нисмо показали ни делић онога што смо показали у мечевима који су иза нас, посебно против Спартака и Златибора. Бројка од 19 изгубљених лопти, од којих је већина била неизнуђена, и само седам асистенција показују потпуно одсуство концентрације и непоштовање тимских захтева у нападу. Не може се рећи да је мањкало жеље, јер смо имали скоро дупло више скокова од Тамиша (42-22), али са лошим процентима шута и постигнутих 68 поена, тешко се може надати позитивном резултату. И даље смо најбоља одбрана лиге, али овај пут напад није био на нивоу – рекао је Исаков-Ковачевић.

Један од најталентованијих српских стручњака поручио је да неуспех не сме да поремети амбициозне планове клуба.

– Коначан успех никада не долази преко ноћи, и неопходно је бити истрајан, стрпљив и веровати пре свега у одговоран рад. Дрес Војводине има посебну тежину, и без обзира на одличну прошлу и још бољу ову сезону, ништа још није урађено и осећај остварености и коначног задовољства да смо наше навијаче учинили поносним доћи ће тек када буде остварен пласман у АБА 1 лигу који је зацртан за крај петогодишњег циклуса, али због сјајних резултата у непуних годину и по дана се већ назире и много пре тога. Не треба успорити сада, сваки нови меч је шанса да се новим победама буде корак ближи ономе чему сви заједно тежимо, а што Новом Саду фали већ више од 20 година, а то је врхунска кошарка – подвукао је тренер Новосађана.

Шансу за повратак на победнички колосек Војводина ће имати против Новог Пазара у наредном колу.

В. М. Петровић


Ребрача: Све ствар приступа

Председник Кошаркашког клуба Војводина Жељко Ребрача издвојио је једну ствар као кључну у поразу.

– Кад будемо приступали утакмици као што приступамо Спартаку и Златибору, онда ћемо бити озбиљна екипа. Имамо још много да радимо, да бисмо те ствари променили. Није статистика у питању, само је приступ у питању. Имамо потенцијал, али овај начин није добар. Првенства се добијају у оваквим утакмицама, а не против најквалитетнијих. То је суштина. Сви су сада наоштрени да играју против Војводине, јер то није онај клуб који је био прошле године. Ако будемо размишљали само да „одрадимо посао“, то неће бити добар пут – рекао је Ребрача.


 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести