ЗАПАЖЕНЕ ПАРТИЈЕ НАШИХ КОШАРКАША У НБА: Мицић предводио Шарлот до победе

Пошто је већ април, НБА лига се приводи крају, барем онај лигашки део, назанимљивије је пратити улоге српских играча и разматрати да ли би могли да конкуришу за национални тим код Светислава Пешића за Олимпијске игре у Паризу.
1
Фото: Василије Мицић, фото: НБА

Међу конкурентима су без икакве дилеме Василије Мицић, али и Алексеј Покушевски и Тристан Вукчевић. Изгледа да су сви у доброј форми. Идемо прво од тандема Мицић-Покушевски. Они су помогли Шарлоту да рутински савлада Орландо Меџик резултатом 124:115. Нападом Хорнетса је сада као по обичају дириговао Василије Мицић и то преко 34 минута. За то време имао је и више него солидан учинак. Статистика каже да је уписао 14 поена, пет скокова и девет асистенција.

Оно што статистика не може да покаже је самопоуздање Мицића, а оно је дефинитивно неупоредиво у односу на први део сезоне када је носио дрес Оклахоме. Васа сада плеше по терену. чак и када неке шутеве промашује, а против Орланда је промашио пет. То га није спречило да настави да игра агресивно и због тога има овакве бројке.

Све што смо сада написали за Васу, исто може да се примени и на Покушевског. Момак који је био скрајнут у Оклахоми после серије повреда сада полако доживљава препород у Шарлоту.  Играо је нешто преко 18 минута и за то време је стигао да буде двоцифрен - 10 поена, уз два скока и две асистенције.

Ред је да споменемо Тристана Вукчевића. Момак који је дигао прашину због чињенице да може да игра за Грчку. Ипак, из КСС су уверени да ће он обући српски дрес, а Пешић ће да дефинитивно размотрити позив после оваквих партија у Вашингтону. Чудна је сезона иза младог Тристана. У Партизану је било успона и падова, али на крају је дефинитивно испао из планова Жељка Обрадовића. Зато се одлучио да оде у Вашингтон који га је драфтовао и очигледно је направио добру одлуку.

Из утакмице у утакмицу игра све боље, а у поразу од Портланда 108:102, је поново био двоцифрен. Имао је 17 поена за 24 минута. Што је нови рекорд каријере.Напоменућемо овде и Николу Јовића који је помогао Мајамију са осам поена и шест скокова да савлада Хјустон 119:104. Бобан Марјановић није улазио у игру за Рокетсе.

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести