НА СТРАЖИЛОВУ СТАРТОВАЛА ЛИГА СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ Нова правила, али... Ево шта је изазвало незадовољство учесника

Лига Србије у планинарској оријентацији почела је прошле суботе на Стражилову.
а
Фото: К. Бугарски

У првом колу које је организовало Планинарско-смучарско друштво „Стражилово“ из Сремских Карловаца учестовало је 28 екипа у такмичарској конкуренцији и још 12 у рекреативној. Гости су дошли из клубова – ОАК „Нови Сад“, „Алма Монс“ и „Еко курир“ из Новог Сада, „Гора“ Врбас, „Вилина водица“ Буковац, „Челик“ Смедерево, суботички „Спартак“, „Јаворак“ Параћин, „Јасеница“ Смедеревска Паланка, београдска „Победа“, „Букуља“ Аранђеловац, „Борковац“ Рума.

Око 100 такмичара, од пионирске до ветеранске категорије, после решавања теоријских тестова из области планинарства, оријентације, метеорологије, чворологије, топографије и прве помоћи, кренули су у потрагу за контролним тачкама, уз помоћ карте и бусоле по терену Стражилова, Великог Кусака и Велике Ремете.

Фото: К. Бугарски

С обзиром на то да је ово прво коло у сезони по новом правилнику Комисије за планинарску оријентацију Планинарског савеза Србије, било је доста дискутабилних ситуација, што је на крају резултирало тиме да је већи број екипа, одлуком делегата и контролора, дисквалификован што је изазвало незадовољство код учесника.

У сениорској категорији најбоље су биле чланице „Победе“, иза њих су се нашле ривалке из „Челика“, чији је мушки тим победио и једини је био награђен у тој конкуренцији.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести