НЕМА ПУНО ЕМОЦИЈА ПРЕМА ВЕГАСУ Макс Ферстапен: Волим да будем овде, али НЕ ЗБОГ ТРКА

ЛАС ВЕГАС: Актуелни светски шампион у Формули један возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен изјавио је данас да му се не свиђа трка за Велику награду Лас Вегаса, преноси Би-Би-Си.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Nick Didlick)

У суботу, 18. новембра, биће вожена трка улицама Лас Вегаса.

Ово је 99 одсто шоу, а један одсто спортски догађај, рекао је Ферстапен.

Први пут у последњих 40 година једна трка биће одржана у суботу и то у 22 часа по локалном (седам сати по централноевропском времену).

То ми се уопште не свиђа. Врло је напорно то што морамо да радимо, посебно на крају сезоне. Ово ми баш нема пуно смисла, додао је Ферстапен.

Он је истакао да га забава ни најмање не занима и додао да "нема пуно емоција" према Лас Вегасу.

Рећи ћу своје мишљење и ако је добро и ако је лоше, једноставно сам такав. Неки људи воле шоу, мени се уопште не свиђа. Одрастао сам човек тако да ми је најважније такмичење. Волим да будем у Лас Вегасу, али не због трка, додао је возач Ред Була.

Возачи и представници тимова су у среду присуствовали свечаној церемонији отварања.

Невероватно је бити овде. Узбудљиво је - баш је невероватно место, толико светала, сјајна енергија. Ово је велики шоу, то је јасно. Никада неће да буде као на Силверстону у смислу броја навијача, али можда ће временом људи у овој заједници заволети Ф1, истакао је возач Мерцедеса Луис Хамилтон.

Возачи су имали бројне маркетиншке обавезе у Лас Вегасу.

То је бизнис. Можда ћемо видети добру трку. Можда ће стаза бити добра, а можда ће бити лоша. Нећу ништа да критикујем док не прође трка. Чујем да се многи жале у ком правцу иде Ф1, али ја мислим да власници раде одличан посао, додао је Хамилтон.

Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 524 бода. Он је још раније обезбедио трећу узастопну титулу у Ф1. На другом месту је његов тимски колега Серхио Перес са 258 бодова, док је Хамилтон трећи са 226.

Последња трка у сезони биће вожена 26. новембра за ВН Абу Дабија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести