ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ: Вукојевићева и Рашић јуниорски шампиони државе пушком, микс Полицајца најбољи

Сениорска репрезентативка Теодора Вукојевић („Чика Мата“) и стрелац Партизана Матеј Рашић нови су омладински прваци Србије стандардном ваздушном пушком на такмичењу у дворани СД Црвена звезда у Београду.
s
Фото: Теодора Вукојевић, Фото: Ервин Шалго

Злато у такмичењу микс тимова пиштољем однела је екипа Полицајца .

Теодора Вукојевић је у квалификацијама била најпрецизнија, али само са минималним једним десетим делом круга предности испред другопласиране Александре Хавран (Јединство, Стара Пазова), која је бранила титулу првака освојену прошле године у Смедереву. Хавранова је боље отворила финале, али брзо је Вукојевићева преузела челну позицију и убедљиво тријумфовала са одличних 251,7 кругова, скоро четири круга бољим резултатом од другопласиране Анђелије Стевановић („Драган Јевтић Шкепо“), док је трећа била Наталија Јовановић (Смедерево). Хавранова, која је недавно освојила сениорски куп Србије, је остала без медаље на петом месту. Вукојевићева је у сениорском финалу Купа освојила сребро, а у јуниорском злато.

Матеј Рашић, прошлогодишњи вицешампион, је у финално гађање ушао са петог места у квалификацијама. У борби за медаље изненадио је фаворите, јуниорске репрезентативце Петра Ердеија (Нови Сад 1790) и Алексу Ракоњца (Панчево 1813), шампиона из 2023, и победника овогодишњег јуниорског Купа Србије.

Екипне титуле пушком освојили су јуниори Новог Сада 1790 и јуниорке Ниша 1881.

У такмичењу микс парова пиштољем тријумфовали су Теа Микец и Вук Николић, обоје представници најмлађе генерације стрељачких породица. Тандем Полицајца се у финалу састао са прошлогодишњим шампионима Олгом Стојановић и Матејом Трипковићем („Алекса Дејовић“). Тим Полицајца је остварио тријумф од 16:12. Бронзу је освојила екипа Академца.

Сутра су на програму појединачна такмичења пиштољем и микс надметања пушком.

Г. М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести