НОВАК ДОНЕО НЕОЧЕКИВАНУ ОДЛУКУ У све је умешан и Алкaрaз

Министар у влади Саудијске Арабије Турки Абдул Мухсен Алалшик објавио је информацију да ће крајем године на Тенис купу у овој држави учествовати Новак Ђоковић и Карлос Алкараз.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Саудијци ће организовати и турнир у женској конкуренцији, а позване су Онс Жабер и Арина Сабаленка.

Турнир у Ријаду би требао да се одржи 26. и 27. децембра.

Овај термин је прилично необичан. Новак ће до краја сезоне играти на мастерсу у Паризу и на завршном турниру у Торину, а затим га очекује Дејвис куп. Јасно је да неће имати пуно времена до турнира у Ријаду, а поготово не да се припреми за Аустралијан опен који се традиционално игра у јануару.

Новак и Карлос воде велику битку за прво место на АТП листи на крају године.

На новој АТП листи у понедељак Ђоковић ће имати 11.045 бодова, а Алкараз 2.420 бодова мање, односно 8.625.

Новак и Карлос ће до краја сезоне највероватније учествовати заједно на два турнира, у питању су мастерс у Паризу и завршни турнир у Торину.

Мастерс у Паризу се игра од 30. октобра до 5. новембра и носи 1.000 бодова. Новак брани финале у Паризу, где је поражен од Холгера Рунеа. Српски ас брани и титулу у Торину, где је прошле године савладао Каспера Руда.

Ђоковић, дакле, брани 2.100 поена, 600 из Француске и 1.500 из Италије.

Са друге стране, Алкараз брани само 180 бодова из Париза.

Иако брани далеко већи број поена, Новак Ђоковић држи практично све у својим рукама. Уколико понови резултат од прошле године на два предстојећа турнира, онда ће до краја године сачувати прво место. Једино што може да поремети ту рачуницу је могућност да Карлос Алкараз пријави још неки турнир до краја године, где би могао да освоји додатне поене, али за сада се није пријављивао за њих.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести