МЛАДЕ ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ПРАВЕ НАСЛЕДНИЦЕ ШАМПИОНКИ: За будућност не треба да се брине

Ватерполисткиње Војводине су већ препознатљиве по освајању дупле круне.
1
Фото: Црвено–беле напредовале ове сезоне, фото: ВК Војводина

Пехари намењени првакињама државе и освајачицама Купа Србије бораве у Новом Саду, а црвено–беле одликује систематски рад у клубу под палицом шефа стручног штаба женских селекција Слађане Дрезгић. Како би се осигурао трофејни низ, пре две године је формиран и подмладак, који је ове сезоне почео да показује прави потенцијал.

– Клуб је увек радио на подмлађивању, тако да за будућност не треба бринути – рекла је Слађана Дрезгић. – Интензивно се ради са девојчицама и сходно томе су видљиви резултати. Ове сезоне су почеле званично да се такмиче и биле су треће у Купу Србије за 2005. годиште, а исти пласман оствариле су у том надметању и три године старије играчице.

Циљ је да ова екипа игра што више утакмица како би напредовала.

– На почетку, у септембру, су губиле двадесет разлике, а сада су је смањиле на пет, што је велики скок, јер друге екипе играју дуже. Недавно су освојиле турнир у Румунији и то је била прилика да виде како је и ван Србије и да стекну искуство, а гледаћемо да имамо још неких међународних смотри. Треба још да изведемо на сцену 2010. годиште, а 2005. да заврши домаће првенство – додала је Слађана Дрезгић.

У договору с њом, улогу тренера млађе категорије преузела је Исидора Дамњановић, чланица првог тима, која сада усклађује и играчке обавезе. 

– Био ми је изазов да прихватим функцију с обзиром на то да девојчице, којих је у том тренутку било петнаест, нису имале адекватног тренера годину дана и да видим докле могу да их догурам – истакла је Исидора Дамњановић. – Напредак је евидентан и надам се да ако останемо заједно следеће године можемо да направимо и корак даље. Тренутно су у групи 22 играчице и мислим да никада у клубу нисмо имали толико девојчица које су редовно долазиле на тренинге. Нису нам биле довољне две стазе у базену које смо имале на располагању па смо морале да померимо термин како бисмо радили на пола базена. Надам се да ће се број младих ватерполисткиња и повећати.


Корак од првог тима

Младе ватерполисткиње редовно прате први тим и долазе на утакмице.

– Има и неких кандидаткиња које ћемо, надам се, прикључити следеће године сениорској екипи да играју бар слабије утакмице, па да их на тај начин наградимо за уложен труд ових осам месеци које су са мном – рекла је Исидора Дамњановић.  


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести