Батез: Свака част Штефанеку и „Дневнику”

Покрајински секретар за спорт Владимир Батез из првог реда пратио је дефиле наших лауреата и нагласио да “Дневник” никада не греши у избору најбољих.

- Најпре честитам нашем “Дневнику” овај вредан јубилеј у избору најбољег спортисте Војводине, а како трајати 60 година сасвим је јасно колико је ова манифестација важна. Велико је задовољство што ове године имамо велике спортске резултате у Покрајини, многе носиоце олимпијских и параолимпијских одличја и трудићемо се да у периоду који долази будемо подршка врхунском спорту и омасовљењу базе.

Имамо услове да проширимо базу, најпре због здравља наше деце, па да плански у будућности дођемо до врхунских резултата. Велика је част бити на “Дневниковом” избору спортисте међу свим легендама нашег спорта, да се дружимо, поразговарамо и да одамо признање нашој успешној младости. Апсолутно подржавам то што је Давор Штефанек понео звање најбољег у Покрајини, човек је освојио златну олимпијску медаљу и томе нема шта да се дода – рекао је Батез.
 

МИЛОРАД МАЖИЋ, НАШ НАЈБОЉИ ФУДБАЛСКИ СУДИЈА
Признање је додатни мотив

Наш најбољи фудбалски судија Милорад Мажић добио је специјално признање од наше куће, као и 2014. године. - Изузетно мије драго што ме се “Дневник” сетио и ове године и доделио ми специјално признање, а прво сам добио 2014. године и био сам веома поносан на то. Када сумирам годину, ово признање је један додатни мотив за мене и мој тим да будемо још успешнији у наредној години. “Дневников” 60. избор најбољих у Покрајини је озбиљан јубилеј и увек ћу се радо одазвати нашем листу – рекао је Мажић.
Најавио је Мажић велике изазове који му предстоје у следећој години.

- Поставили смо циљеве, а то значи пре свега да одржимо ниво из ове године. Предстоји велики филтер и наредна година ће бити пресудна за улазак на крајњу листу за Светско првенство у Русији 2018. године. Тако да ће бити много изазова за мене и моје колеге, а мислим да ће први меч који будемо судили у нокаут фази Лиге шампиона бити пресдуна за даљи ток нашег суђења у најјачим европским клупским такмичењима. Морамо да идемо корак по корак и да се спремимо за изазове који нам предстоје у фебруару и да покушамо да 2017. и 2018. година буду круна каријере, мени и мојих колега – нагласио је Мажић.
 

ДР ДАНИЈЕЛ ЖУПИЋ, ДИРЕКТОР ПОКРАЈИНСКОГ ЗАВОДА ЗА СПОРТ
Најлепши могући утисци

За многорбојне врхунске резултате спортиста из Војводине у великој мери одговоран је и Покрајински завод за спорт и медицину спорта, а директор овог завода др Данијел Жупић био је један од гостију на нашој манифестацији.- Манифестација је одлично прошла и велика ми је част што сам у присуству оваквих спортских величина. Пун сам најлепших утисака и подржавам “Дневников” избор спортисте јер сам сигуран да бих исто изабрао као и ви. Изабрани су најбољи и они су понос наше Војводине и Србије и наш Завод ће се увек наћи на услузи оваквим спортским дивовима – истакао је Жупић.
 

НЕЏАД ОСМАНКАЧ, ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ОДБОЈКАША ВОЈВОДИНЕ НС СЕМЕ
Пехар ће бити на посебном месту

Шеф стручног штаба одбојкаша Војводине НС семе Неџад Османкач добио је “Дневниково” специјално признање за све што је до сада урадио у пребогатој каријери,као и што је ове године представљао Нови Сад у националном одбојкашком тиму којије освојио злато у Светској лиги.
- Изаћи и примити награду испред многобројних спортских легенди и актуелних врхунских спортиста је пре свега велика обавеза и огромна мотивација за наставак рада. Јубиларна додела “Дневникових” награда показала је квалитет наше спортске младости, а овај пехар имаће посебно место у мојој витрини, јер је пехара мање од медаља. Биће сигурно у срцу, а мораћу да нађем специјално место за пехар јер сам заиста почаствован. Надам се да ће се остварити услови да наша младост, која постиже велике резултате, остане што дуже у Србији и да је што касније извеземо . Убеђен сам да компаније које су у Војводини могу да направе услове да наши млади спортисти остану и донесу нашем народу још више медаља и трофеја – рекао је Османкач.
 

ВАСА МИЈИЋ, ЗЛАТНИ ОДБОЈКАШ ИЗ СИДНЕЈА
Година пуна радости

По освајању златне медаље на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, Васа Мијић био је “Дневников” лауреат, а годинама уназад не пропушта нашу манифестацију.
- Честитам “Дневнику” на великом јубилеју и драго ми је што је ова манифестација била посећенија од неких претходних. Ове олимпијске године смо имали много разлога за славље јер су нас спортисти обрадовали. Честитам свим освајачима медаља и свим награђенима у “Дневниковом” избору – рекао је Мијић.

Припремио: Марко Ристић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести