Буфон: Нисам веровао да ћу сачувати мрежу на Ноу Кампу

БАРСЕЛОНА: Капитен и голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон истакао је да није очекивао да ће поново сачувати мрежу против Барселоне и, заједно са саиграчем Леонардом Бонућијем, поручио да не смеју да се зауставе на самом пласману у полуфинале Лиге шампиона.
Barselona Juventus
Фото: FoNet

Одбрана Јувентуса, после победе у Торину 3:0, издржала је на Ноу Кампу и сјајни нападачки трио Меси-Суарез-Нејмар, али и остале фудбалере Барселоне оставила без гола у двомечу четвртфинала најјачег европског такмичења.

"Вера и карактер били су нам на високом нивоу, док нам је велико самопоуздање донело крила да комфорно елиминишемо један од најбољих тимова света. Знао сам да имамо велике шансе да одемо у полуфинале после победе од 3:0, али искрено нисам очекивао да ћу остварити "клин шит" и на Ноу Кампу", рекао је Буфон за Спорт Медијасет.

Како је објаснио легендарни голман, против нападачког и ефикасног тима као што је Барселона увек може да се очекује један или два гола у својој мрежи.

"Чињеница да смо оставили Барселону без гола у 180 минута значи да смо били веома добри. Не смемо да станемо да напредујемо, то зависи од нас, а судбина ће одлучити да ли ћемо узети трофеј Лиге шампиона".

Други стуб одбране Леонардо Бонући, као по навици, одиграо је беспрекорно на Ноу Кампу.

"Знали смо да ће нас напасти, ризиковали су са само неколико одбрамбених играча, али били смо јединствени у одбрани, за шта велике заслуге имају Дани Алвеш и Манџукић, због пресинга на боку. Показали смо да смо велики тим и сада смо на три корака од пехара. Сада сваки противник мора да се плаши Јувентуса", поручио је стамени штопер.

Поред Јувентуса, у полуфиналу Лиге шампиона играће Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Монако.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести