Александар Веселиновић на клупи ФК Војводина

Александар Веселиновић нови је шеф стручног штаба фудбалера Војводине, пошто је (не)очекивано с тог места смењен досадашњи тренер Драган Ивановић.
aleksandar veselinovic, foto aleksandar predojevic
Фото: Dnevnik.rs

Последња два везана пораза црвено-белих, доживљена код куће од Младости из Лучана и у Београду, од екипе Вождовца, прелила су чашу стрпљења водећих људи у Воши, који су преломили одлуку и ангажовали новог тренера за сам финиш сезоне. Веселиновић је постао трећи стручњак који ће предводити Новосађане у овој сезони, пошто су пре њега тај посао радили Ненад Лалатовић и Ивановић. Уговор с црвено-белима потписао је до лета 2018. године.

"Нема ту пуно тога да се каже“, рекао је председник ФК Војводина Душан Мијић. "Одлука је уследила после пораза у последње две утакмице, а време ће показати да ли је она добра. Немамо времена да експериментишемо, имамо утисак да су ствари кренуле куда не треба и боље је њихов неповољан ток спречити, него касније лечити. Пред нама је веома тежак и захтеван период, остала су два кола до краја лигашког дела првенства, ту је и Куп утакмица са Борцем, тако да је све то утицало на овакав расплет. Преузели смо ризик и одговорност на себе и надамо се да ће овај потез повољно деловати на тим и резултате које он остварује“.

Веселиновићу ће у раду помагати Владимир Гаћиновић, као и Владимир Буач, тренер голмана Саша Тодић и кондициони тренер Александар Јанковић, док је секретар стручног штаба остао Драгомир Вукићевић.

"Сваки озбиљан тренер мора да очекује неочекивано“, рекао је Веселиновић. „Никада се не зна куда вас воде путеви, такав је наш посао. По повратку из Литваније, где сам у претходном периоду радио у екипи Судуве, пратио сам игре Војводине, јер живим у Новом Саду.  Период адаптације на екипу неће бити проблем, јер имам увид у њене могућности. Сваки тим има своје добре стране и недостатке, а Воша има потенцијал и наш задатак ће бити да га максимално уклопимо и да на терену делујемо као озбиљна, професионална екипа. Од када радим као тренер, схватио сам да је једини прави пут да размишљате о свакој наредној утакмици и да користите све своје капацитете, без пуно размишљања унапред“.

Александар Веселиновић, иначе рођен у 1968. године у Обровцу (Хрватска), играчку каријеру почео је у омладинцима Хајдука из Сплита, у којем је провео две и по године, а потом и две године у Црвеној звезди. Као професионалац наступао је за Рад, онда и за Бечеј, где се упознао и спијатељио са садашњим помоћником Владимиром Гаћиновићем, две године носио је дрес Радничког из Ниша, а пут га је онда одвео у Белгију, где је наступао за Моленбек. Потом је играо у Грчкој за Арис, Спартак из Варне (Бугарска) и каријеру је завршио у Хајдуку с Лиона, када је овај тим наступао у најјачој лиги Србије.

Текст и фото: А. Предојевић

Ивановић Војводини жели све најбоље

Драган Ивановић, пред одлазак из ФЦ „Вујадин Бошков“ је рекао:

"Од три водећа клуба у српском фудбалу, Војводина се једина зимус није појачала. Када сам долазио, речено ми је да долазим на рад на дуге стазе, да сагледам ситуацију и да од постојећег играчког кадра извучем што боље резултате. Задовољан сам био како смо кренули, али у последње две утакмице смо већ после пола сата остајали с играчем мање на терену, иако нисмо одиграли лоше. Други су, међутим, проценили да је овакав епилог најбољи и немам шта ту пуно да кажем. Војводини желим све најбоље, имао сам добру сарадњу са свим играчима и запосленима у клубу, а захвалан сам и суграђанима и навијачима на подршци коју смо имали. Живот тече даље и гледаћу да свој пут наставим у неком другом клубу“.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести