Лев: Порази немачких тимова брину, може и Келн да прође

БЕРЛИН: Селектор немачке репрезентације Јоаким Лев забринут је због свих шест пораза немачких тимова у европским такмичењима, међу којима је и Келнов против Црвене звезде (0:1) у Лиги Европе, али поручио да сви они имају шансу да прођу даље.
Joakim Lev/EPA
Фото: EPA/ARMANDO BABANI

Прошле недеље Бајерн, Лајпциг и Борусија изгубили су у Лиги шампиона, а Шалке, Келн и Хофенхајм у Лиги Европе, што је упалило "аларм" у целој фудбалској Немачкој.

"Лоши резултати немачких тимова у Европи су само слаб тренутак, али упозоравају. Рано је да се дају анализе, Бајерн и Борусија има велике шансе да прођу групну фазу Лиге шампиона, а исти случај је и у Лиги Европе. Ипак, моје колеге и ја размишљамо како да побољшамо Бундеслигу и произведемо најбоље таленте", рекао је Лев за Скај Спорт.

Он је додао да би било погрешно рећи да се у немачкој Бундеслиги производе најбољи фудбалери.

"Морамо да препознамо проблем. Сви знамо да наши клубови шаљу скауте у друге землље, укључујући и Јужну Америку. Знамо где су таленти широм света, а Бундеслига није једина", навео је он.

У Х групи Лиге Европе у којој је Црвена звезда друга са четири бода, два мање од Арсенала, БАТЕ Борисов има један, а Келн је без поена.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести