Карићева посета најава будуће сарадње с ФК Војводином

НОВИ САД: У посети ФК Војводина и његовом Фудбалском центру “Вујадин Бошков” био је Драгомир Карић, потпредседник БК групе.
dragomir karic vojvodina, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Ова компанија је, пре више од једне деценије, већ била активна у свету српског фудбала, а сада планира да се у њега врати управо преко новосадског суперлигаша. Домаћин Драгомиру Карићу и његовим сарадницима био је председник Надзорног одбора црвено-белих Драгослав Вуковић, који је најпре имао састанак с делегацијом из Београда, а потом ју је провео кроз спортски комплекс у Ветернику.

- Војводина је један од најстаријих клубова у читавом региону и, већ самим уласком у Фудбалски центар који носи име нашег прослављеног некадашњег аса Вујадина Бошкова, били смо веома пријатно изненађени условима које он нуди за развој фудбала - истакао је Драгомир Карић. - Честитам на томе господину Вуковићу и изражавам жељу да клуб поново стане на ноге и настави да буде у врху домаћег фудбала, што сигурно заслужује по резултатима које је у прошлости остваривао и својој пребогатој традицији. Имали смо прилику да видимо и салу с бројним пехарима које су разне генерације Новосађана освајале широм Европе и света и слободно могу да кажем да су Партизан и Црвена звезда јако млади клубови у поређењу с Војводином.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

 

Потом се други човек БК групе осврнуо и на то о чему је имао прилику да разговара с Драгославом Вуковићем.

 

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

- Фамилија Карић је спортска породица, баш као што је то и наша компанија. Увек смо настојали да помогнемо развој врхунског спорта и посебно фудбала, а веома брзо планирамо да почнемо с пословима у Новом Саду, АП Војводина и у ФК Војводина. Убеђен сам да ће то утицати на повећање нивоа квалитета резултата у привредним активностима, пре свега у грађевинарству, али и у спорту, конкрено фудбалу. Подсетићу вас да је БК група пре 12 година била присутна у ФК Земун и да смо још тада успоставили сарадњу с господином Романом Абрамовичем, који је мој лични пријатељ. Он је тада желео да се веже уз неки мањи српски клуб, не уз Црвену звезду и Партизан, али до сарадње ипак није дошло и он се окренуо улагању у фудбалу у Енглеској. Уз то, постоји могућност да фудбалски клубови из Русије буду више него заинтересовани за сарадњу с ФК Војводина и то на свим нивоима. Сама Москва има чак пет екипа које играју у тамошњој најјачој фудбалској лиги, па и у томе видимо могућност да успоставимо партнерске односе. Треба знати да је тим клубовима ближе да играју пријатељске утакмице, учествују у организацији турнира и да имају сличне активности, у Новом Саду или у Београду, него да то чине у, рецимо, Новосибирску, Јакутску и осталим далеким градовима Русије.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић


Ивица Јовановић потписао за Вошу

Ивица Јовановић, досадашњи нападач Викингура из Рејкјавика, постао је нови фудбалер Војводине. После разговора с председницима Душаном Мијићем и Драгославом Вуковићем, ставио је потпис на двогодишњи уговор с црвено-белима.

- Пре одласка на Исланд, носио сам дресове ОФК Београда, Рада и Металца из Горњег Милановца - рекао је Јовановић. - Сада се враћам у српски фудбал и то у дресу великог клуба какав је Војводина, без сумње. Трудићу се да играма и головима оправдам поверење тренера Ненада Ванића и челних људи црвено-белих из Новог Сада.


Драгослав Вуковић се захвалио Драгомиру Карићу и његовим сарадницима на посети, а онда је додао:

- Ово је почетак сарадње између БК групе и ФК Војводина. Ситуација у нашем клубу помера се набоље, у самом смо врху табеле Суперлиге Србије, а успевамо и да лагано у ред доводимо финансијску ситуацију. Драго ми је што је господин Карић имао прилику да разгледа Фудбалски центар “Вујадин Бошков” и стекне увид у услове које клуб нуди фудбалерима у свим узрастима, односно каквим потенцијалом располаже. За сада не бих ништа конкретније говорио о плановима које БК група и ми имамо у будућности, а надам се да ћемо веома брзо моћи нешто више да кажемо и на ову тему.

А. Предојевић

 

Почиње с радом Школа фудбала

ФК Војводина, у оквиру своје Омладинске школе “Илија Пантелић”, отвара и Школу фудбала, намењену деци узраста од 7 до 14 година. Основни мотив за оснивање ове школе је да се открију таленти у раном периоду и испуне циљеви, задаци и основна начела спортске припреме младих фудбалера. Школа ће радити у савременим условима које нуди ФЦ “Вујадин Бошков” и то са високостручним тренерским кадром.

Заинтересовани за све врсте информација могу да се обрате координатору школе Жељку Божићу, на телефоне: 064/270-59-09 или 064/568-68-99.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести