Партизан: Вучић човек спорта, пријатељи се у невољи познају

БЕОГРАД: ФК Партизан издао је саопштење у којем је навео да је премијер Србије Александар Вучић пријатељ клуба и уопште спорта и да веома цене што је црно-белима у многоме помогао око наступа у УЕФА такмичењу следеће сезоне.
Foto: Fonet
Фото: FoNet

Партизан се огласио после апела генералног директора клуба Милоша Вазуре да навијачи црно-белих не вређају премијера Вучића.

"Премијер Србије и изабрани председник је репрезент државног јединства и персонификација демократске тековине да поштујемо избор и вољу већине нас. Међутим, имамо срећу да је он и човек спорта. Влада Републике Србије и њен премијер, Александар Вучић, свакодневно предано и марљиво помажу спорт у овој земљи. Србија је поносни домаћин ватерполо, кошаркашких, футсал и атлетских првенстава, наши олимпијци су надмашили све рекорде у броју медаља на такмичењима, граде се нови спортски објекти, а спортски радници имају разлога да са оптимизмом гледају у будућност спорта у Србији", наводи се у саопштењу на сајту клуба.

Из Хумске истичу да Партизан препознаје и вреднује колико је лично Александар Вучић имао разумевања када се војевала битка са органима УЕФА да би навијачи црно-белих овог лета и јесени гледали европски фудбал у Београду.

"Та помоћ била је пресудна. Истина је једна и недељива. Пријатељи се, знамо, у невољи препознају. А он је пријатељ спорта. ФК Партизан препознаје и вреднује каквог партнера има у Влади Републике Србије у свакодневним, мање оку јавности видљивим, биткама. Уз то разумевање и подршку, ми те битке добијамо. На добробит спорта у целини, јер Александар Вучић врло добро осећа да је државно јединство снага ове земље".

Партизан је, како се наводи, у својој, више од седам деценија дугој традицији, одликовала толеранција, трпељивост и искрена љубав његових навијача према клубу.

"За наш клуб су одувек навијали они који знају речи чика Душка Радовића да се за друге навија а Партизан воли. Партизан се воли и када је тешко, јер није увек лако, али је увек лепо бити навијач овог славног клуба. Партизан, зато, препознаје и вреднује сваку добру намеру, гест и спортску вољу која чини да наш клуб живи и бори се на фудбалском терену".

Даље се наглашава да су тренер Марко Николић и фудбалери Партизана заслужили на терену да буду на дохват титуле и да то не сме да се пролије.

"Јунаштво је, каже Марко Миљанов, себе одбранити од другог, а чојство другога одбранити од себе. Навијачи Партизана, уверени смо, знају и за чојство и јунаштво. Навијајмо у недељу за наше јунаке овог доба, оставимо по страни све друго, осим црно-бело у срцу. Том синергијом љубави и подршке, тако својственом Партизану, бићемо шампиони. А два шампиона ће умети да се цене", закључују црно-бели.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести