Кнежевић: Војводини следи директан двобој за Европу

Фудбалски пут Филипа Кнежевића, младића рођеног пре 25 година у Рашкој, није до сада био посут латицама руже. Несумњиво талентовани момак, принуђен је био да се кроз читаву каријеру бори за место под фудбалским сунцем, што му је одузимало велику енергију, али га је и  научило да једино може да верује у себе самог и да тако гради спортски и животни пут.
Filip Knezevic
Фото: Foto: J. Grlic

Кнежевић је изузетно брз фудбалер, којег, када се нађе у контранападу, тешко ко из одбрана ривала може да заустави. Иако је још почетком сезоне дошао у Нови Сад и задужио дрес Војводине, тек од када је шеф струке црвено-белих постао Александар Веселиновић и Филип је почео да редовно игра и добија прилику да покаже шта зна.

- Истина је да се претходна двојица тренера Војводине (Ненад Лалатовић и Драган Ивановић, оп. А. П.) нису лепо понели према мени - рекао је Кнежевић. - Посебно се то односи на Лалатовића, јер јавност јако добро зна шта сам и колико пружао у дресу Борца из Чачка када је он био тренер овог тима. Александар Веселиновић је, међутим, прво са мном обавио шмекерски разговор, рекао ми да ме је пратио и да је његово мишљење да сам неправедно био запостављен, обећавши ми да ћу много чешће бити у комбинацији да играм. Искрен да будем, дуго сам патио због тога што сам био у другом плану, а сада се напокон осећам јако добро, како ментално, тако и физички.

Сутра Новосађани стартују у плеј-офу, у којем ће се борити за треће место и потврду новог изласка у Европу. Пред њима је утакмица с Напретком, екипом која им је најближи пратилац на табели и победа би црвено-белима омогућила да стекну чак седам бодова вишка и да растерећеније уђу у преосталих шест сусрета доигравања.

- За нас је најважнија свака следећа утакмица, па зато и сусрету с Напретком прилазимо максимално озбиљно. Једини циљ који имамо пред собом је да савладамо Крушевљане и у њега ни најмање не сумњам. Желимо да будемо трећи у плеј-офу и да освојимо Куп Србије и размишљамо једино у том правцу. Што се сутрашњег ривала тиче, не познајем најбоље екипу Напретка, не могу конкретније да причам о њеној снази и манама, али знам да је то директан двобој за улазак у Европу. Не сумњам да ће наш стручни штаб одлично да припреми сусрета, а нама, играчима, преостаје да договорено у свлачионици преточимо у дело на терену, да будемо компактни као у дуелу с Радничким и да, уз помоћ навијача који су нам увек 12. играч, освојимо сва три бода.

Филипа Кнежевића карактерише екстремна брзина, што у композицији тима какав Војводина има, може да буде изузетно битно оружје.

- Присталица сам тврдње да ни једна тактика не може да се мери с брзином и агресивношћу ривала. Уз мене, ту су и Никола Трујић и Филип Малбашић, такође веома брзи играчи, а очекујем да ће сутра иза нас заиграти Дејан Мелег и Александар Палочевић, што сугерише на то да ћемо имати и хитрину и мудрост у нападу. Верујем да ћемо то да искористимо, надиграмо ривала из Крушевца и победом уђемо у доигравање. Уједно и да направимо први, али велики корак ка испуњењу циљева које смо зацртали - категоричан је био Филип Кнежевић.

Утакмица Војводина - Напредак игра се у уторак на стадиону “Карађорђе”, а почетак је заказан за 19 часова. Улазнице ће се наплаћивати по цени од 300 динара (Запад) и 200 динара (Исток), док ће улазак на Север бити слободан. Бесплатне карте за овај део стадиона моћи ће да се подигну сат времена пре почетка сусрета у просторијама навијачке групе “Фирма”, смештеним на северној трибини. Гледаоци који буду купили улазнице за Запад и Исток, добиће и специјалан поклон, тачније мајицу са грбом ФК Војводина, као знак захвалности новосадског клуба за сјајно навијање за црвено-беле током сезоне.

А. Предојевић

Јованчић добио дозволу лекара

Пред сам почетак пролећног дела сезоне, после једног наизглед безазленог дуела с Марком Вукасовићем, стандардни првотимац Војводине Душан Јованчић незгодно је пао на земљу и сломио кључну кост. Опоравак је потрајао, велики борац је стрпљиво прошао период рехабилитације и сада се, како ствари стоје, враћа у конкуренцију за екипу. Јованчић је, наиме, добио “зелено светло” од лекара, у последње време је тренирао са саиграчима и у сутрашњем дуелу с Напретком може да се очекује међу 18 играча који ће конкурисати за састав.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести