Суботић: Не јурим новац, хоћу да се наметнем у Борусији

ДОРТМУНД: Српски фудбалер Невен Суботић нема намеру да напусти Борусију из Дортмунда овог лета, већ да се наметне новом тренеру Петеру Бошу и покаже да може да се врати у стару форму.
EPA/WALLACE WOON
Фото: EPA/WALLACE WOON

Суботић је почео припреме са "милионерима", са којима има уговор још годину дана, након истека шестомесечне позајмице у Келну.
"Сада је нова ситуација за мене у Борусији, дошао је нови тренер Бош и прво што желим да га упознам, а и он мене. Не знам колике су шансе да останем, али желим да се наметнем. Хоћу да се фокусирам само на фудбал и Борусију", рекао је Суботић за немачки Кикер.

Суботић наглашава да не жели да промени средину због новца после клубова позива из САД, за чије млађе репрезентативне селекције је наступао.
"Не плашим се изазова и конкренције, никад и нисам. Нећи ићи негде због новца, спортски фактор је пресудан", поручио је 28-годишњи штопер који је последњих година имао много проблема са повредама.

Суботић ће имати јаку конкуренцију у виду тек пристиглих Омера Топрака из Бајер Леверкузена и Дан-Акела Загадуа из Пари Сен Жермена, поред прошле сезоне стандарних Марка Бартре и Сократиса Папастопулоса.
Суботић је већ девет година фудбалер Борусије, са којом је освојио две титуле немачке Бундеслиге, један национални куп и играо финале Лиге шампиона.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести