Томане: Једва чекам групне тренинге

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Антонио Томане изјавио је да током пандемије корона вируса највише брине за породицу која је у Португалији, као и да се нада да ће ово ситуација брзо проћи.
antonio tomane/FK Crvena zvezda
Фото: Томане постиже водећи погодак за Звезду Фото: ФК Црвена звезда

"Страх није велики код мене и моје девојке, која је овде са мном у Београду. Више сам се бринем због породице у Португалији. Ја сам у другој земљи, није исти језик и нисам знао шта се тачно дешава. Ми смо предузели све мере, добро смо заштићени и надам се да ће ова пандемија ускоро проћи", рекао је Томане за клупски сајт.

Нападач црвено-бели објаснио је и како изгледа одржавање форме у изолацији, а додао је једва чека заједничке тренинге.

"Клуб је опрезан и гледа шта ће се дешавати, а уједно и преузима све мере како би заштитио своје фудбалере. Од старта смо добили смо сву неопходну реквизиту како би се што боље спремили за наставак. Тренирам као и остали саиграчи према плану који нам сваког дана шаље стручни штаб. Покушавам да одржим форму што је више могуће, јер знам да ћемо, када се првенство настави, морати брзо да се спремимо за нове изазове. Искрено једва чекам да почнемо са групним тренинзима и са утакмицама, јер је то наш главни покретач уз феноменалне навијаче", рекао је Португалац.

Томане је истакао и да је поносан на свој клуб што се труди да помогне људима у овој тешкој ситуацији.

"Слободно време проводим, наравно у кући, јер је то најбоља мера превенције. Само тако ћемо што пре превазићи све ово. Морамо бити одговорни људи. Драго ми је што смо помогли људима којима је то најпотребније, а клуб се труди да кроз бројне акције обезбеди и нашим најстаријим навијацима неопходне ситнице, а то је доказ његове велицине", рекао је Томане и осврнуо се на свој боравак у Звезди.

"Леп период је иза мене у Звезди. Овде су ме прихватили на најбољи могући начин. Морам признати да ми највише недостаје свлачионица и атмосфера у њој. Функционишемо сви као једна породица и то је оно што ме још више чини срећним у Звезди. Имамо 11 бодова предности у односу на ривала и верујем да ћемо успешно завршити сезону", закључиио је Томане.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести