Вести: Челси због Лукакуа љут на Јунајтед, Матић остаје 

ЛОНДОН: Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић неће овог лета прећи из Челсија у Манчестер Јунајтед, упркос томе што је практично договорио трансфер, пошто су из лондонског клуба љути јер им је клуб са Олд Трафорда "отео" Ромелуа Лукакуа.
vesti
Фото: Dnevnik.rs

Јунајтед је јутрос саопштио да је постигнут договор са Евертоном о доласку Лукакуа за 75 милиона фунти, а у Челсију су, како преноси Гардијан, незадовољни што је њихов бивши нападач прихватио позив из Манчестера, без обзира на исту финансијску понуду, па им неће "препустити" Матића, за кога је Жозе Мурињо спреман да плати 40 милиона фунти.

Исти извор тврди да је нова Јунајтедова мета за позицију задњег везног енглески репрезентативац Ерик Дајер из Тотенхема, чија је цена око 50 милиона фунти.

Лукаку у Јунајтеду - пети најскупљи трансфер у историји

Енглески фудбалски гигант Манчестер Јунајтед потврдио је данас да је са Евертоном постигао договор о трансферу Ромела Лукакуа и да ће Белгијанац потписати вишегодишњи уговор чим прође медицинске прегледе и договори личне услове.

Трансфер је вредан 75 милиона фунти ( 85 милиона евра), што је укупно пети у историји, а уз разне бонусе може да достигне и свих 100 милиона.

Лукаку ће на тај начин поново сарађивати са менаџером Жозеом Мурињом, код кога у Челсију није могао да се избори за статус првотимца, па је 2014. године продат управо Евертону за 28 милиона фунти.

Он ће на Олд Трафорду заменити Златана Ибрахомовића и очекује се да буде ефикасан као у Евертону где је минуле сезоне постигао 25 голова у Премије лиги.

Лукаку је каријеру почео у Андерлехту, а сем у Челсију и Евертону играо је и за Вест Бромвич.

За Белгију је на 57 утакмица постигао 20 голова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести