Гран при: Победа Србије биће добар почетак

Годинама уназад, Гран при такмичење одбојкашицама Србије није био најважнији и углавном је служио као припрема за неко веће такмичење (Европско или Светско првенство, Олимпијске игре), али највише због термина његовог одигравања.
ФИВБ/Тијана Малешевић у нападу
Фото: ФИВБ/Тијана Малешевић у нападу

Овог репрезентативног лета ствар је умногоме другачија јер до Европског првенства има пуно времена и све екипе ће имати прилику да се адекватно спреме, зато је селекцији Србије стало да понови неки од ранијих успеха (два пута била бронзана).

Селектор Зоран Терзић повео је у Турску, на први турнир, најјачу могућу екипу у овом тренутку и с великим амбицијама ће се супротставити селекцијама домаћина, Белгије и Бразила. Квалитетни су то ривали за прве озбиљније провере снаге репрезентатције Србије јер тешко за то може да се узме играње квалификација за Светско првенство минулог месеца.

- Ове године су нам амбциије велике у Гран прију, игрћемо у пуном саставу, за разлику од много претходних година и желимо пласман на финални турнир. Прва утакмица на турниру с Турском неће бити ни близу лака као штоје то било пре неколико дана на “Јељцин Купу” јер потпуно другачије играју на домаћем терену пред својом публиком. Хала ће сигурно бити пуна и имаће велику подршку, па ће нам то бити отежавајућа околност. Не верујем да ће бити неких великих измена у репрезентацији наших ривала и мислим да нам се победа смеши ако покажемо нашу препознатљиву игру – рекао је селектор наших дама Зоран Терзић.

Наша репрезентативка Тијана Малешевић није крила узбуђење због почетка такмичења у Гран прију и нада се берићетном првом викенду.

- Биле смо много нестрпљиве пред почетак Гран прија и данас ћемо на старту играти с домаћином, што нам никако не олакшава посао мада знамо шта нас очекује јер смо се састале на турниру у Русији. Тада смо славиле, али данас нас очекује нека нова прича и већи улог. Ма у ком саставу наступиле увек су ривал за респект, али верујем да смо спремне да на најбољи начин започнемо Гран при и да, пре свега, прикажемо завидан ниво игре – рекла је Малешевићева.

М. Ристић

Програм турнира

А група (Турска)

Петак

Србија – Турска        (15.30)

Бразил – Белгија       (18.30)

Субота

Србија – Бразил (15.30)

Турска – Белгија       (18.30)

Недеља

Србија – Белгија       (15.30)

Бразил – Турска        (18.30)

Б група (Кина)

Петак

САД – Русија     (9)

Кина – Италија (13.30)

Субота

Италија – САД   (9)

Кина – Русија    (13.30)

Недеља

Русија – Италија        (9)

Кина – САД       (13.30)

Ц група (Холандија)

Петак

Холандија – Домин. Р.        (17.30)

Јапан – Тајланд         (20.30)

Субота

Холандија – Тајланд (17.30)

Доминик. Р. – Јапан   (20.30)

Недеља

Холандија – Јапан     (17.30)

Тајланд – Доминик. Р.        (20.30)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести