Боксери Новог Пазара шампиони Србије

НОВИ ПАЗАР: Боксери Новог Пазара освојили су титулу у домаћој лиги Србије, а прво место оверили су сјајним наступом на домаћем терену у последњем колу.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Мечеве су испратили председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и други.

Бишевац је уручио Боровчанину плакету за допринос у развоју бокса, а БСС је на предлог председника Србије Александра Вучића поклонио нови боксерски ринг граду Новом Пазару.

“Ово је заиста велики тренутак за нас. Нови Пазар је град бокса, али никад у свом власништву није имао професионални ринг. Морам заиста да похвалим рад председника БСС Боровчанина, који је имао сјајну визију и који је дигао бокс до великих висина. Недавно су стигле и две медаље на сениорском Европском првенству, а резултати свих млађих репрезентативних селекција су сјајни", поручио је Бишевац, некадашњи омладински првак велике Југославије.

Председник БСС Боровчанин истакао је да је сјајна и олакшавајућа околност то што се на челу града Новог Пазара налази бивши шампион у овом спорту.

“Градоначелник Бишевац је сјајан домаћин, човек из спорта, човек који и сам има визију развоја спорта у овом граду и на остваривању те визије ради непрестано. Самим тим пре две године лако смо дошли до заједничких виђења развоја бокса у Новом Пазару када смо кренули у реализацију и дошли смо до овог дана када имамо једну од најбољих бокс сала у региону управо у овом граду, сјајне боксере, управу, стручни кадар који имају и велику подршку локалне самоуправе и Града. Освајањем домаће бокс Лиге Нови Пазар стекао је прилику да се такмичи од јесени у Регионалној лиги екс Југославије, односно западног Балкана, имамо и репрезентативце у омладинским и јуниорским селекцијама. Нови Пазар је град бокса”, закључио је Боровчанин.

Награде за допринос развоја бокса у региону добили су и спортски директор БСС Мане Марчета и председник Боксерског савеза Шумадије и Поморавља Недељко Мандић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести