Томислав Караџић: Три бода ће бити награда

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић изјавио је да са огромним поверењем чека утакмицу са Данском у квалификацијама за Европско првенство.

- Без трунке сумње и са огромним поверењем дочекујем предстојећу утакмицу. Србија је на путу ка Француској пред великим искушењем и јаким противником. Нека три бода буду наша највећа награда - навео је Караџић. - Пред репрезентацијом се налази веома важна утакмица, стиче се утисак једна од најзначајнијих у скоријој фудбалској историји наше земље. Још приликом жреба знали смо да ће Данска, екипа сврстана у други шешир, бити један од наших директних противника у борби за пласман на једно од прва два места.

Први човек Савеза је додао да је Данска веома квалитетна екипа, предвођена искусним селектором Мортеном Олсеном, као и да противник има и континуитет успеха на међународној сцени.

- То смо све знали и поштовали. Али, у овом тренутку смо суочени са још нерешеним случајем утакмице између Србије и Албаније, који по много чему представља оптерећење и за нашу најбољу селекцију и за сам фудбал уопште - нагласио је Караyић.

Према његовим речима, прави је тренутак да Србија покаже сву своју снагу – играчку, стручну и националну.

- Мотива је на претек, квалитета такође. Убеђен сам да искусни селектор Дик Адвокат зна шта наши аснови морају да прикажу на терену. Познавајући их, свестан сам са каквим оптимизмом и вером дочекују овај сусрет. Али, никада мач не сме да буде над главама, јер мудрост и вештине морају да буду наше главне карактеристике - рекао је Караџић.

Утакмица између Србије и Данске играће се пред празним трибинама стадиона Партизана, а Томислав Караyић је рекао да тишина која буде допирала може да има исту снагу као и хук пуних трибина.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести