Удовичић угостио челнике Светске и Европске софтбол федер

Министар омладине и спорта Вања Удовичицј састао се данас са делегацијама Светске и Европске софтбол федерације у Београду, у Палати Србија.

Делегације Светске и Европске софтбол федерације бораве у Београду поводом одражавања Европског конгреса.Пријему су присуствовали председник Светске софтбол федерације Дејл Мекмен, извршни директор Рон Радигонда, помоћник директора Лаура Гутро, потпредседник Европске софтбол федерације Габријел Вагекао и председник Софтбол савеза Србије Слободан Ђурић.

"Задовољство ми је што имам прилику да угостим највише званичнике из Светске и Европске софтбол и бејзбол федерације на конгресу који се одржава у Београду, што показује иницијативу у развијању међународних односа у области спорта, као и подршку спортовима који немају дугу традицију у Србији", рекао је Удовичић.

Софтбол у Србији постоји од 2005. године, када су основани Софтбол савез Србије и Софтбол савез Београда.Председник Светске софтбол федерације Мекмен захвалио се министру Удовичићу на пријему, изразио велико задовољство што борави у Србији и похвалио организацију Европског конгреса у Београду.

Такође је нагласио да је софтбол на Олимпијским играма у Рију 2016. године враћен у олимпијске дисциплине.Министар Удовичић истакао је и да је прошла година била рекордна по броју медаља, али да му је и драго што је то година у којој је софтбол репрезентација Србије први пут у историји учествовала на Светском првенству у Канади.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести