Владимир Цукић: Навикавање на улогу фаворита

Ватерполисти Војводине у првих пет кола Регионалне А2 лиге забележили су четири победе и један пораз. Једини неуспех доживели су у дуелу с Црвеном звездом, директним конкурентом за освајање првог места.
Vladimir Cukic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Владимир Цукић

Новосађани се полако уигравају и навикавају на другачију улогу од оне коју су имали у претходним сезонама. Ученици тренера Владимира Цукића сада се налазе у улози фаворита, у клуб су се вратили искусни Марко Ћук и Марко Црвенко, а очекује да се екипи ускоро прикључи и Мирослав Ранђић. У прва четири кола Новосађани нису наступали комплетни, јер су појединце мучиле повреде и болести, па су тек у петој рунди, у дербију са Шапцем, црвено-бели били комплетни и савладали госте у свом базену са 10:8. Победа је могла да буде и убедљивија, бар је тако изгледало после трећег периода, када је резултат био 9:5, али су мало опуштање, неке чудне судијске одлуке, као и борбеност гостију, увели сусрет у драматичну завршницу.

- Битно је да смо победили екипу која, као и ми, претендује на прво место у А2 регионалној лиги. Можда је резултат требао да буде и убедљивији, али десиле су се неке чудне ствари, судијски критеријум који никада не коментаришем, па нећу ни сада, који су утицали на скопр. Битно је да смо у доброј утакмици победили, освојили три важна бода и да смо и даље у трци за прво место у А2 регионалној лиги – рекао је тренер Војводине Владимир Цукић.

У свом првом делу утакмица је била изједначена, а онда се Војводина у трећем периоду одвојила, као што је то било и у осталим дуелима ове сезоне.

- Чиеница је да најбоље играмо у трећој и четвртој четвртини, а то смо показали и овог пута. Ове сезоне имамо потпуно другачију улогу, сада смо фаворити и не бежимо од те улоге, већ се полако на њу привикавамо. Противници играју максимално мотивисано против нас, две четвртине издржимо притисак, а онда као да убацимо у седму брзину. То је резултат нашег квалитета, али се надам се да ће то пребацивање брзине почети већ од прве четвртине и да ћемо, како Регионална лига буде одмицала, бити све бољи и бољи.

Војводина је најзад могла да наступи у комплетном саставу, што је тренер Цукић овако прокометарисао:

- Од почетка сезоне стално смо имали неке повреде или болести играча. Било је и мале неуиграности на самом старту, па се надам се да нас све неће више пратити у даљем надметању, како бисмо се што боље и што пре уиграли.

Сада је пред Новосађанима пауза од две недеље.

- Потрудићемо се да тај период што боље искористимо. После тога дочекујемо екупу Ваљева, која је из године у годину све боља, а ове сезоне је заиграла и у Регионалној лиги. Жеља нам је пред ту утакмицу да се адекватно спремимо и оправдамо улогу фаворита. Позивам све љубитеље ватерпола да дођу и да нас подрже, како бисмо уз њихову помоћ успели да остваримо циљ, а то је повратак у Регионалну А1 лигу – закључио је Цукић.

Г. Маленовић

А2 регионална лига

Резултати 5. кола: Црвена звезда – Катаро 13:5, Ваљево – Соларис 12:10, Војводина – Шабац 10:8, Наис – Задар 10:6.

1. Ц. Звезда

5

5

0

0

50:27

15

2. Војводина

5

4

0

1

56:42

12

3. Шабац

4

3

0

1

43:26

9

4. Ваљево

4

3

0

1

44:39

9

5. Наис

5

2

1

2

41:42

7

6. Медвешчак

4

1

1

2

30:42

4

7. Катаро

5

0

2

3

41:57

2

8. Задар

4

0

0

4

31:44

0

9. Соларис

4

0

0

4

23:40

0

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести