Џенет Јелен

Економија / Наслови ЈЕЛЕН: Бајден посвећен финансирању УКРАЈИНСКОГ БУЏЕТА
ВАШИНГТОН: Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је данас да је администрација председника Џоа Бајдена „чврсто посвећена” њеном захтеву да Конгрес одобри 11,8 милијарди долара буџетске помоћи Украјини.
Магазин / Занимљивости ВЕСЕО РУЧАК Америчка МИНИСТАРКА ЈЕЛА ХАЛУЦИНОГЕНЕ ПЕЧУРКЕ у Кини
Америчка министарка финансија Џенет Јелен изазвала је праву гужву када је током посете Кини у једном од пекиншких ресторана пробала локални специјалитет са халуциногеним печуркама.
Економија / Наслови Јелен: Почетак јуна крајњи рок за подизање границе федералног дуга
ВАШИНГТОН: Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је данас да 1. јун остаје крајњи рок за подизање границе федералног дуга и упозорила да су прилично слаби изгледи да влада обезбеди  довољно прихода да премости до 15. јуна, када треба да плати више пореских дугова. 
Економија / Наслови Јелен с банкарима: Неподизање границе дуга може бити катастрофално
ВАШИНГТОН: Америчка секретарка финансија Џенет Јелен поручила је данас руководиоцима водећих светских банака да би неподизање горње границе јавног дуга САД био ''катастрофалан'' за финансијски систем и поновила да би то питање требало неодложно решити.
Економија / Наслови Јелен: Светска економија и даље под ризицима, али изгледи бољи
ВАШИНГТОН: Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је да је и даље обазрива у погледу негативних ризика са којима се суочава светска економија, имајући у виду рат у Украјини и притиске на банкарски сектор, али да су свеукупни изгледи ипак бољи.
Економија / Наслови Јелен против краткорочног повећања капитала Светске банке
ВАШИНГТОН: Америчка министарка финансија Џенет Јелен одбацила је данас предлог о краткорочном повећању капитала Светске банке.
Економија / Наслови Јелен: Амерички банкарски систем остаје здрав и нема бојазни за депозите грађана
ВАШИНГТОН: Недељу дана након другог највећег колапса неке банке у историји САД, министарка финансија Џенет Јелен рекла је данас пред Комитетом за финансије Сената да "банкарски систем земље остаје здрав и да Американци могу да се осећају сигурно када је реч о њиховим депозитима".
Економија / Наслови Јелен: Нећемо спасавати БСД, банкарски систем САД стабилан
ВАШИНГТОН: Министарка финансија САД Џенет Јелен изјавила је да америчка савезна влада неће спасавати Банку Силицијумске долине (БСД), која је банкротирала у петак, али да ради на томе да помогне улагачима који су забринути за свој новац у овој банци.
Економија / Наслови Јелен: САД желе да виде бржи напредак у реформи Светске банке
ВАШИНГТОН: Америчка министарка финансија Џенет Јелен саопштила је да САД желе бржу реформу Светске банке, који би ишао у правцу проширења њених кредитних капацитета за решавање климатских промена и других глобалних криза, преноси Ројтерс.
Свет Неке санкције Русији могле би остати и после рата
ДЕНПАСАР: Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је да би неке санкције Русији могле да остану на снази чак и након евентуалног мировног споразума са Украјином, објавио је Волстрит џрнал.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести