занатлије

Економија / Наслови МИНИСТАР ЦВЕТКОВИЋ УРУЧИО 110 СЕРТИФИКАТА У ОБЛАСТИ ТРАДИЦИОНАЛНИХ, СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА Занатлије чувари етничког, културног и економског наслеђа
Министар привреде Слободан Цветковић уручио је јуче 110 сертификата у области традиционалних, старих и уметничких заната и послова домаће радиности и том приликом поручио да ће ресорно министарство и у наредном периоду наставити да пружа подршку предузетницима у тој области.
Нови Сад ЗАНАТСТВО И ДАЉЕ ЖИВИ Нећете веровати колико и Новом Саду има занатлија
Удружење самосталних занатлија Новог Сада основано је 1907. године као наследник традиције Задруге Срба занатлија Новосађана, која потиче из 19. века. Од првог дана постојања до данас удружење функционише по истим начелима, а тренутно броји 52 члана скупштине и заснива се на струкама у оквиру различитих секција, као што су металска, дрвопрерађивачка, текстилна и сличне.
Економија / Наслови ТЕШКО ЈЕ РЕЋИ КОЛИКО ИХ НЕДОСТАЈЕ Занатлије и квалификовани радници ускоро ће имати ПРИМАЊА КАО У ИТ СЕКТОРУ
БЕОГРАД: Почасни председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић изјавио је вечерас да је тешко рећи колико радника недостаје у Србији, али је навео да плате квалификованих радника и занатлија у земљи расту због чега ће убрзо достићи ниво примања у ИТ индустрији. 
Економија / Новчаник КАД ЗАГУСТИ, ГАЗДЕ СПРЕМНЕ ДА ОДРЕШЕ КЕСУ Месарима плата 120.000 динара, ауто-механичарима 200.000
НОВИ САД: Закључно са јуном 2023., на сајту Послови Инфостуд у овој години објављено је 38.297 огласа за посао, док је у првој половини 2022. године тај број износио 42.571, а то значи благи пад од 10 одсто у броју радних места које су понудили послодавци, спрам истог периода претходне године
Нови Сад Делегација из Цеља у посети новосадским занатлијама
Руководство и 39 предузетника регионалне занатске предузетничке коморе Цеље посетило је јуче Удружење самосталних занатлија Новог Сада у циљу размене искустава као и будуће сарадње предузетника те две државе.
Photo
Војводина Кикинда - град с највише сертификованих занатлија у Војводини
КИКИНДА: Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић и Урош Кандић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, посетили су познату кикиндску предузетницу Мирну Рацков.
Нови Сад У Новом Саду доброг мајстора тешко наћи, а још теже платити
НОВИ САД: Доброг мајстора све је теже пронаћи, а неретко Новосађани факултетске дипломе замењују занатским алатом, како би пронашли посао.
Нови Сад Од почетка короне све мање послова за занатлије
Занатлије и занатска удружења би ускоро могли добити дугоочекивани закон о занатству, што би им у многоме олакшало пословање које им је од почетка короне десетковано.
Нови Сад Занатлије радње не затварају, али тешко послују због пандемије
Кроз непосредно анкетирање чланства у Новом Саду – занатлија и предузетника – и кроз анализу прикупљених информација, Удружење занатлија је дошло до податка да значајан проценат занатства, изван дела грађевинарства и прехрамбене производње, бележи пад привредне активности између 50-70 одсто у односу на прошлогодишње.
Нови Сад За викенд на Рибарском острву: Дунавски НС маркет
„НС маркет” покреће нови циклус дружења Новосађана с креативцима, занатлијама, малим произвођачима и уметницима, које ће се први пут одржати на отвореном, крај Дунава, у суботу и недељу, 27. и 28. јуна од 11 до 21 час, у башти Гастро-бара „Берта“ на Рибарском острву.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести