урош предић

Култура / Наслови КОСОВКА ДЕВОЈКА ОД ДАНАС ЈЕ У БЕОГРАДУ Отворена изложба Уроша Предића у САНУ (ФОТО)
Вечерас је у Галерији Српске академије наука и уметности отворена изложба Урош Предић­ – достојанство свакидашњице”.
Култура / Наслови ДОСТОЈАНСТВО СВАКИДАШЊИЦЕ Урош Предић од данас у Галерији САНУ
Након веома успешне реализације поставке Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности у Галерији Матице српске, у нешто измењеном облику изложба ће од данас у подне бити представљена у Галерији Српске академије наука и уметности у Београду.
Војводина ВЕЛИКИ СЛИКАР ПОД ПРСТИМА Тактилни модел аутопортрета Уроша Предића у Народном музеју Зрењанина
ЗРЕЊАНИН: Поводом обележавања годишњице смрти сликара Уроша Предића, у сталној поставци Народног музеја Зрењанин јуче је  члановима Организације слепих и слабовидих особа из Зрењанина представљен тактилни модел слике „Аутопортрет” (1949), који ће се убудуће налазити у оквиру легата познатог сликара.
Војводина У ОРЛОВАТУ ПЛАНИРАЈУ НАСТАВАК ГРАДЊЕ Предићева реплика куће ускоро готова?
ОРЛОВАТ: Родна кућа чувеног сликара Уроша Предића у Орловату, селу на територији града Зрењанина које је овај уметник прославио, давно је срушена, а већ дуже време се говори о изградњи њене реплике.
Нови Сад Изложба дечјих радова "Био једном један сликар Урош Предић" у Галерији Матице српске
Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању изложбе дечијих радова „Био једном један сликар Урош Предић“, у Галерији Матице српске, коју су подржали  Градска управa за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије. 
Нови Сад Слике и цртежи инспирисани Урошем Предићем
Изложба радова ученика Школе за дизајн „Богдан Шупут” под именом „Урош Предић као инспирација” отворена је јуче у Дечјој соби Галерије матице српске, кад се пред посетиоцима нашло 20 дела изведених разноврсним техникама, попут цртежа, акварела и уља на платну, која су настала посматрањем и промишљањем Предићевих уметничких опуса.
Нови Сад Пратећи програм уз изложбу посвећену Урошу Предићу
У оквиру пратећег програма изложбе Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности у петак, 3. фебруара у Галерији Матице српске у 19.00 сати одржаће се предавање „Дакле, Ви сте тај Урош Предић“ Оливере Скоко, историчарке уметности и кустоскиње Народног музеја Зрењанин у ком се налази Легат Уроша Предића.
Култура / Наслови Премијерно приказан филм о Урошу Предићу у Галерији Матице српске
НОВИ САД: У Галерији Матице српске у Новом Саду премијерно је данас приказан документарни филм о једном од најистакнутијих српских и европских сликара Урошу Предићу под истим називом као и актуелна изложба „Урош Предић: Живот посвећен лепоти и уметности“. 
Култура / Наслови Ретроспективна изложба слика Уроша Предића и вођена тура
НОВИ САД: Галерија Матице српске организовала је специјално вођену туру кроз изложбу „Урош Предић живот посвећен лепоти и уметности" која садржи 140 експоната.
Култура / Наслови Отворена изложба Уроша Предића у Галерији Матице српске
Вечерас је у Галерији Матице српске отворена изложба Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести