Михајловић: И БИА истражује ко је крив за Грделичку клисуру

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је јутрос, поводом урушавања заштитне косине на Коридору 10, да је најважније да нико није повређен и поручила да ниједан километар коридора неће бити пуштен у саобраћај, а да није безбедан.
grdelica
Фото: Youtube Printscreen

Михајловићева је, гостујући у Дневнику РТС, навела да је ангажован додатни извођач који ради на рашчишћавању и да се чека комплетан рачун од "Коридора Србије", а највећи део платиће извођач.

Она је истакла да је реч о најдужој косини и додала да деоница Коридора 10 може да буде завршена у року.

Како је навела, помоћ је затражена и од БИА, што није први пут.

"Пошто се дешавају ствари које нису јасне, потребна је одговорност и да се одговори на питања зашто се препројектовало, колико дуго кубуримо с косином и како је то могло бити решено", нагласила је министарка.

Михајловићева је рекла да ће министарство доставити све потребне податке те да ће се видети да ли постоји одговорност оних који су се бавили пројектовањем.

Министарка је истакла и да је Грделичка клисура најтеже градилиште у Европи.

Како је рекла, слушала је и читала многе тзв. стручњаке који отприлике објашњавају шта је требало да се уради, међутим, она, како каже, верује у струку.

Она је рекла да су грешке могуће али да постоје они који ће утврдити одговорност и тада ће јавност знати ко је одговоран.

Када је рец о ванредној контроли мостова коју је наложила после трагедије у Ђенови, Михајловицева наводи да се мостови у Србији редовно одржавају, али да је циљ те акције да се покаже у каквом су стању.

Додаје да мостови у Србији јесу безбедни, али да треба видети да ли је негде потребно додатно одржавање.

Направљени су тимови, а прво се контролишу Панцевацки мост, Газела и Мост код Бешке због фреквенције саобрацаја.

Министарка це се данас састати са 26 градонацелника, а држава опредељује средства за локалне самоуправе намељене плановима који це омогуцити граданима да лакше доду до локацијских услова.

Михајловицева истице да Министарство помаже локалним самоуправама да то саме ураде и да је циљ да када градани желе нешто да граде, дођу лако до услова и да то чине плански. Издвојено је 30 милона за 26 локалних самоуправа.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести