Чен Бо: Велика перспектива развоја туристичке сарадње Србије и Кине

БЕОГРАД: Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо изјавила је на отварању 44. Међународног сајма туризма у Београду да постоји велика перспектива туристичке сарадње Кине и Србије као и да је посебно радује што је Кина земља партнер овогодишње манифестације.
c
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Посебан значај има лично присуство председника Александра Вучића  на свечаном отварању што представља највећи подстицај повећању туристичке сарадње Кине и Србије. Кина и Србија имају јединствене предности у остваривању туристичке сарадње. Једна је укидање виза, а друга успостављање директног лета, поручила је Чен Бо.

Такође, истикла је да верује да ће повећање броја посета српских туриста Кини снажно подстаћи туристичку сарадњу Кине и централне и источне Европе, што ће допринети повећању њихове културне размене и промовисати економски развој тих земаља.

Надам се да ће сви искористити ту прилику за боље разумевање и сарадњу

и пружању квалитета туристичких програма, рекла је амбасадорка.

Честитајући отварање Сајма, Чен Бо је истакла да је још више радује  то што Кина први пут у својству државе партнера учествује на Међународном сајму туризма.

Пре свега, желела би да се захвалим Сајму што нам је пружио драгоцену прилику за унапређење драгоцене туристичке сарадње између Кине, Србије и земаља централно-источне Европе. Желим да се захвалим председнику Вучићу и Министарству туризма што придају велики значај туристичкој сарадњи Кине и Србије, рекла је амбасадорка.

Захвалила је и кинеској делегацији, посебно градовима Пекингу и Нинхуа, који су се у року одазвали позиву српске стране за реализацији програма.

Желела бих да истакнем да су Кина и Србија географски удаљене земље, али да је потребно само узети пасош и можемо да кренемо на пут када год желимо. Као што каже изрека 'Када је у питању одмор није тешко', истакла је Чен Бо.

Она је додала да би волела да види више кинеских туриста у Србији и земљама централне и источне Европе и позвала пријатеље из целог света да посете Кину.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести