Ћулибрк: Кључни задатак нове владе реформа јавних предузећа

БЕЧИЋИ: Кључни задатак који стоји пред новом владом је реформа јавних предузећа, сматра Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник недељника НИН, који каже и да предлагање Ане Брнабић за мандатара за њега није изненађење.
milan culibrk
Фото: Tanjug (video, arhiva)

Искрено за мене именовање Ане Брнабић за мандатара за састав нове владе није изненађење, јер је њено име последних недеља било у оптицају и била је један од најозбиљнијих кандидата, рекао је Ћулибрк за Танјуг у Бечићима, где ће сутра почети са радом Самит гувернера и министара финансија региона.

Оно што мене много више сада интересује јесте то да ли је ово постављање мандатара, односно премијера на кратак или на дужи рок, да ли ће после овога уследити избори за шест или девет месеци најкасније, да ли је ово неко прелазно решење, каже он.

Према његовим речима, да је неко други изабран за премијера, да је неко из Српске напредне странке, онда би то можда давало основа за помисао да ће ово можда бити дуготрајнија влада.

Истичући да је главни задатак који стоји пред новом владом реформа јавних предузећа, Ћулибрк је напоменуо да многа од њих и даље праве губитке, тако да то мора брзо и хитно да се уради и плашим се да ако буде избора ове године - тај посао неће бити завршен.

Овако се плашим да она може бити кратког даха, што не би било добро. Јер, ми од 2012. године немамо годину да немамо некакве изборе, а време пролази, реформе стоје, рекао је Ћулибрк. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести