Конференција у округу Тренто: Италијани добродошли у Војводину

НОВИ САД: На инвестиционој конференцији у италијанском округу Тренто представљени су инвестициони потенцијали АП Војводине и Србије, и италијански привредници упознати с досадашњим улагањима компанија из те земље у Србији и Војводини, као и с подацима о трговинској размени двеју земаља.
ognjen bijelic trento
Фото: vojvodina.gov.rs

Делегацију АП Војводине предводио је покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић у сарадњи с Развојном агенцијом Војводине, а учешће на конференцији узело је више од 30 италијанксих компанија, саопштила је Покрајинска влада.

У овом тренутку 65 италијанских компанија инвестирало је свој капитал у покрајини Војводини, при чему се вредност укупно уложеног капитала креће око 800 милиона евра, рекао је Бјелић италијанским привредницима, наводи се у саопштењу.

Он је том приликом подсетио на то да италијанске фирме по учешћу у инвестиционим активностима дају битан допринос активирању наших потенцијала, посебно имајући у виду чињенице да те компаније упошљавају и ангажују више од 11.009 лица с Тржишта рада.

Предстваници више од 30 компанија заинтересованих за инвестирање у Војводинии су из сектора дрвне и металопрерађивачке индустрије, пољопривредног сектора, те финансијског сектора и области амбалаже, додаје се у саопштењу.

Наводи се и да је конференцију подржала породична и интернационална компанија „Ghez zi”, која послује у области металске индустрије и заинтересована је за инвестирање у северној српској покрајини, а чије су погоне обишли представници делегације из АП Војводине.

А.С.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести