Михајловић и Фалкони: Настављамо сарадњу на великим пројектима

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се данас са новопостављеним амбасадором Француске у Србији Жан-Лујем Фалконијем са којим је разговарала о инфраструктурним пројектима и сарадњи две државе.
mihajlovic falkoni, fonet
Фото: FoNet

Михајловићева је изразила уверење да ће добра сарадња бити проширена на нове пројекте.

"Концесија за Аеродром Никола Тесла и изградња београдског метроа огромни су пројекти и од изузетног националног значаја за нас, сигурна сам да ћемо кроз заједничку сарадњу остварити успех. Са Француском и вашим компанијама сарађујемо у свим областима транспорта - од друмског, преко железничког, до ваздушног саобраћаја. Такође, Министарство пружа пуну подршку реализацији пројекта депоније у Винчи", рекла је Михајловићева.

Фалкони је навео да су ресори које води Михајловићева од кључног значаја за привредни раст и развој, те да је за њега важна одлука председника Макрона да се инвестира у регион и посебно у Србију.

"Уверен сам да ће француске компаније дати свој максимум у реализацији важних пројеката у Србији и радује нас да смо део изградње метроа, модернизације аеродрома и изградње постројења у Винчи", рекао је амбасадор.

У знак добродошлице потпредседница Владе поклонила је француском амбасадору рукотворину у златовезу, рад жена са села, које у оквиру иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже "Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима" производе традиционалне производе из српске културне баштине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести