Небојша Шурлан нови директор Инфраструктуре железнице Србије

БЕОГРАД: Влада Србије именовала је Небошју Шурлана за вршиоца дужности генералног директора Инфраструктуре железнице Србије, потврђено је Танјугу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
surlan
Фото: Youtube Printscreen

Шурлан је био директор Грађевинске дирекције Србије од 2012. године.

Именован је за челника Инфраструктуре железнице Србије уместо Мирољуба Јевтића који је ухапшен 11. јануара због сумње да је примио мито, а неколико дана након тога и смењен.

Шурлан је завршио Машински факултет Универзитета у Београду 1997. године, докторске студије на Факултету за градитељски менаџмент универзитета Унион - Никола Тесла започео је 2010. године, а промовисан је у доктора менаџмента и бизниса 2015. године.

Професионалну каријеру је започео 1998. године у предузећу "Инсталација инжењеринг".

Прешао је 2000. године у "ПМЦ инжењеринг" (зависно предузеце "Југоимпорт СДПР") као машински инжењер и менаџер пројекта на различитим пројектима широм Србије. Следеће ангажовање је било у међународној компанији "Маце" 2004. године на пројектима реконструкције Фабрике дувана ДИН инвеститора "Филип Морис", тржни центар "Делта сити" и Белвил - Универзијада - Блок 67 у Београду.

Након тога, 2008. године се придружио тиму "Mace" на пројекту "Порто Монтенегро" у Црној Гори и другим пројектима "Mace" у Црној Гори, као што су "Атлас капитал центар" у Подгорици, хотел "Wundham" у Будви и "Луштица Bay Development " у Тивту.

Затим је, од 2012. године, био директор Грађевинске дирекције Србије.

Поред професионалног рада, предавао је на обукама са темом "Управљање пројектима" и ФИДИЦ у периоду 2008-2012.
Члан је Инжењерске коморе Србије (од 2003), Инжењерске коморе Црне Горе (од 2008. до 2012), Асоцијације инжењера консултанта Црне Горе (АЦЕМ) - члан Управног одбора (од 2010. до 2012), Асоцијације инжењера консултанта Србије (АЦЕС) - Национална листа експерата и Ађудикатора (од 2016) и Асоцијација инжењера консултанта Србије (АЦЕС) - цлан Управног одбора (од 2019).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести