Почела градња индустријског парка код Крагујевца

КРАГУЈЕВАЦ: Индустријски комплекс Минд парк, чија изградња почиње данас у Лужницама код Крагујевца, а обележавању почетка радова присуствује председник Србије Александар Вучић, осмишљен је као град у малом са свим садржајима који су неопходни за свакодневан живот.
Predsednik Vučić na otvaranju gradnje industrijskog Mind parka u Kragujevcu Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Поред тога, што ће Минд парк бити индустријски комплекс, он ће се и утопити у природни амбијент а посебна пажња биће посвећена заштити животне средине.Први објекат у оквиру парка требало би, према плану, да се заврши у новембру ове године, а извођач радова је Техноградња из Крушевца.

У јуну ове године на површини од 10 хектара почеће изградња управне зграде Минд парка, а у следећеној фази градиће се дечије обданиште и поликлиничко - дијагностички центар, са најсавременијом опремом.

Поред тога, Минд парк ће имати и центар за истраживање, развој и едукацију, учионице простор за практичну наставу и савремене лабораторије у којима ће млади стручњаци трагати за иновативним решењима, начинима оптимизације процеса производње и добијања патената као и простор за подршку старт-ап пројектима.

Фото: Tanjug

Како наводе из Минд парка, у згради инжињеринга радиће велики број инжињера из различитих област, а не само за потребе индустрије шинских возила.Предвиђена је и изградња спортских терена и мултифункционалне хале, као и изградња аеродромске писте.Инвеститор за пројекат Минд парк је компанија "Mind Real Estate" која је део Милановић Индрустриес Груоп - Минд Гроуп, која је у власништву Братислава Милановића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести