Љајић грађанима: Међурачун нисте дужни да платите

БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је чуо и видео да се у угоститељским објектима издаје такозвани међурачун и истакао да такав рачун у нашој законској регулативи не постоји.
ljajic, tanjug video
Фото: Rasim Ljajić, foto: Tanjug (Video)

"Ако вам неко донесе међурачун, нисте дужни да платите извршену услугу. Само фискални рачун подразумева да ту услугу и платите", истакао је Љајић гостујући у вечерашњем извлачењу наградне игре "Узми рачун и победи 2018" која се организује у оквиру акције "Година борбе против сиве економије". 

Он је грађанима поручио да не купују робу код физичких лица или преко интернета уколико трговац на врло видан начин није истакао пословно име фирме, јер то значи да купују "мачку у џаку".

"Осим тога, потрошачи обавезно треба да траже фискални рачун јер то значи да је промет евидентиран, да је роба из легалних токова. То значи да сутра ту робу или производ могу да рекламирају и да, уколико је неисправан, добију други", рекао је Љајић.

Он је нагласио да постоје бројни примери сиве економије и додао да од сиве економије корист краткорочну има само трговац, а штету потрошач и држава.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести