ЕВРОПСКО УДРУЖЕЊЕ „DONAU SOJA” ОРГАНИЗУЈЕ ОБУКУ ПОЉОПРИВРЕДНИКА Од 30 полазника биће изабрано шест који ће наставити програм

Европско удружење „Donau Soja”, у сарадњи са EIT Food организацијом, делом Европског института за иновације и технологију, независног тела Европске уније, организује дводневну обуку за 30 изабраних пољопривредних произвођача, 15. и 16. априла на Палићу, саопштило је ово удружење.
a
Фото: Pixabay

Обука под називом „Транзиција ка регенеративној пољопривреди” пољопривредницима ће омогућити да стекну знања о принципима регенеративне пољопривреде и њиховој примени на својим газдинствима, наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће обука бити прилика да пољопривредни прозвођачи унапреде продуктивност и профитабилност своје производње чувајући земљиште и животну средину, као и да направе корак напред ка смањену емисије гасова који проузрокују ефекат стаклене баште.

Међу полазницима обуке биће изабрано шест пољопривредних произвођача, који ће наставити учешће у програму. Током наредне три године биће им омогућена бесплатна подршка, која укључује анализу квалитета земљишта, анализу резултата и план примене регенеративних пракси специфично припремљених за изабрано пољопривредно газдинство.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести