ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗАБРАНА ДЕЛА ВЛАДИМИРА ПИШТАЛА, ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ АГОРЕ И ЛАГУНЕ Великог писца учинити још видљивијим

На Београдском сајму књига јуче је представљен заједнички пројекат издавачких кућа Лагуна и Агора објављивања „Изабраних дела Владимира Пиштала“.
w
Фото: Laguna

„Два издавача могу успешно да успоставе сарадњу када је у питању важан пројекат. Владимир Пиштало је био задовољан сарадњом са Агором, али смо ми као Лагуна сматрали да можемо да допринесемо пласману његових књига и још широј популаризацији и због тога смо се договорили да покушамо заједничким снагама да реализујемо пројекат Изабраних дела Владимира Пиштала. Пред нама су прве две књиге из ове едиције и сматрамо да ћемо од сада заједнички и све нове рукописе подржавати“, рекао је Дејан Папић, директор Лагуне.

По речима првог човека Агоре мр Ненада Шапоње, „Пиштало је најпревођенији српски писац тренутно у свету”: „Идеја је била, кад смо почели разговоре о овом пројекту, како да Владимир Пиштало, који је видљив у свету, буде још видљиви у Србији. Лагуна је кућа која је променила представе о издаваштву код нас, донела је нешто ново, једну промену саобразно 21. веку и нешто што су светски трендови и заиста, Лагуна је израсла у високопрофесионалну кућу у шта сам се могао уверити радећи на овом пројекту. Не треба заборавити и најбољи систем дистрибуције књига у Србији захваљујући Делфи књижарама, а све са циљем да књиге што лакше стигну до читалаца.“

Сам Владимир Пиштало је истакао да је почаствован и узбуђен због ексклузивне едиције његових дела у тврдом повезу: „Заједно смо у процесу стварања нових вредности што је и смисао рада у култури. Са Ненадом сам увек добро сарађивао а били смо пријатељи и пре него што смо започели сарадњу. У неколико пројеката које сам радио са Лагуном сарадња је сјајно протекла.“ У плану је да едиција „Изабраних дела Владимира Пиштала“ садржи 13 књига и да буде објављена у наредних годину и по дана.

Након поменуте две, „Миленијума у Београду“ и „Тесла, портрет међу маскама“, уследиће „Чајеви Марса/Ноћи“, „Манифести“, „Корто Малтезе“, „Крај века“, „Витраж у сећању“, „Приче из целог света“, „Александрида“, „Венеција“, „Сунце овог дана“, „Значење yокера“, као и нови роман „Песма о три света“, који ће ускоро бити објављена и у издању Лагуне, и то на ћирилици. „Кренули смо са идејом да како расте опус Владимира Пиштала, тако се шири и ова едиција његових изабраних дела“, поручио је Шапоња.      

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести