Докићева тренира клинце

Некада југословенска репрезентативка и помало заборављена тенисерка из Аустралије Јелена Докић, вратила се спорту после болести са којом се изборила.

Докићева, која је рођена у Осијеку, а наступала и за Аустралију и за Србију, успела је да победи проблеме са штитном жлездом и преселила се у Мелбурн где је започела тренерску каријеру.

- Имала сам неколико тихих година пошто сам завршила каријеру. Пријало ми је да будем испод радара, али се враћам у тенис. Разболела сам се и морала сам да одсуствујем неко време. Проблем са штитном жлездом сам решавала у последњих 18 месеци, дошло је до побољшања у последњих неколико месеци, добила сам ’зелено светло’, али сада морам да се носим са последицама - рекла је Докићева.
Борба је била дуга и напорна.

- То је битка која стварно утиче на ваше здравље. Морате да оздравите јер проблеми утичу на метаболизам и телесну тежину. Сада сам се вратила, када се ситуација побољшала преселила сам се у Мелбурн. То је добра ствар и овде ћу покушати да се вратим у тенис. Волим много ову игру и желим да се бавим нечим што има везе са тенисом. Сада 33-годишња девојка је некада била четврта на свету, а сада ће се посветити раду са најмлађима, почевши од егзибије Кујонг класик.

- Биће сјајно јер је то невероватан догађај -  додала је Јелена која ће бити консултант за Фокс током Аустралијан опена, од 16. до 29. јануара. - Веома сам узбуђена због тога, никада до сада нисам коментарисала тако велики турнир, посебно не сингл мечеве.Она се са новим послом упознала на Вимблдону још током играчких дана.

- То је нешто што стварно волим и у шта имам одличан увид. Важно је само све спојити у целину. Знам како изгледа изаћи и играти пред 15.000 људи. Можда могу да пружим нешто више јер знам кроз шта пролазе играчи.

 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести